''Hedef başı kapalı kadınlardır'' diyen Kılıçdaroğlu geçmişte ne söylemiş?

Seçim stratejisini ''kadın hakları'' üzerine kuran Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü için ne söylemiş?

Ekleme: 20.03.2023 22:35:25 / Güncelleme: 20.03.2023 22:45:09 / Güncel
Destek için 

Bu akşam yayınladığı videoda  ''Saray iktidarı ve onunla yola çıkanlar, kadınların en temel haklarını bir kaç oy için pazarlık meselesi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Kadınların en basit kazanımlarını çöpe atmaya kalkışıyorlar. Bakın, açık konuşalım. Oradaki hedef başı kapalı genç muhafazakar kadınlardır. Genç kadınları ezmek istiyorlar. Onları kontrol altına almak istiyorlar. Evet, dehşetle izliyoruz onları ve evet bunların hepsi, üzülerek ifade edeyim, gerçek." ifadelerini kullanan CHP'li Kılıçdaroğlu başörtüsü için ne söylemişti? 

 

İşte bugün seçim stratejisini başörtüsü ve kadın hakları üzerinden yürüten Kılıçdaroğlu'nun farklı tarihlerdeki konuşmalarda başörtüsü düşmanlığı yaptığının kanıtı...

''Bu işin sınırı da yok. Bugün bir türbanla, yarın diyecek ki peçeyle gelmek istiyorum, bir başkası diyecek ki ben onunla değil çarşafla gelmek istiyorum.

İlla ömür boyu takacak diye bir kural mı var? Niye türban takıyorsun diye bir şikâyet oldu mu? Şimdi bakın devletin kuralları var. (…) İlkokulu giderken nasıl gidiyoruz, ortaokula giderken nasıl gidiyoruz, meclise giderken nasıl gidiyoruz, subaylar nasıl giyiniyor? Hakim cübbeyi takıyor, avukat cübbeyi takıyor, cübbesiz duruşmaya girmiyor. Kuralları var. (…) Efendim ben gelince üniversitelerde şunu yapacağım" diyor. Peki ben o zaman Anayasa'ya aykırı bir uygulama yapmamış mı olacağım. (…) Peki Anayasa Mahkemesi hangi gerekçeyle iptal etti biliyor musunuz? Hangi gerekçeyle? İkinci maddeye aykırı. Allah aşkına söyler misiniz, siz bize zorla hukuksuz bir tavır içerisine girin diyorsunuz.''

"BİR METRELİK BEZ PARÇASI"

"Program sunucusu: "Aslında ben türban kelimesini kullanmayı kendime yediremiyorum. Yıllardır çul derim. Benim için çuldur o."

Kılıçdaroğlu: "Bir metrelik bez parçası"