Gaziantep’te esnafın Ramazan hazırlığı başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Gaziantep’in tarihi Almacı Pazarı’nda esnaf, hazırlıklara başladı.

Ekleme: 20.03.2023 13:30:06 / Güncelleme: 20.03.2023 13:31:28 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep depremin yaralarını sardıktan sonra ramazana hazırlanıyor. Gaziantep’in Tarihi Almacı pazarında ramazan ayı hazırlıkları başladı. Esnaf, müşterilerinin sahur ve iftar ihtiyaçlarını karşılamak için en çok tercih edilen köy ürünleri, şarküteri ve baharat gibi ürünlerini hazırladı.

Ürünlerini raflara tek tek dizen çarşı esnafı, çarşının yavaş yavaş hareketlendiğini dile getirerek tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

“Ramazan’ın bereketini hissetmeye başladık”

Fatih Sefiloğlu

Ramazan’ın bereketini hissetmeye başladıklarını belirten pazar esnafından Fatih Sefiloğlu, “Normalde her sene Ramazan’da işlerimiz bereketlenir ama depremden ve selden ötürü bu sene biraz zayıf kaldı. Yine de Ramazan’ın bereketini yavaş yavaş hissetmeye başladık. Depremlerden ötürü Gaziantep halkının bir kısmı dışarıda. Bu bize olumsuz yansıdı ancak Ramazan’ın bize iyi geleceğini düşünüyoruz. Halkımızı çarşımıza davet ediyoruz. Onları bekliyoruz. Fiyatları düşük tutmaya çalışıyoruz ki halkımız istifade edebilsin. Depremlerden ötürü pek turist gelmiyor. Ancak Ramazan’ın bize iyi geleceğine inanıyorum. Ürün fiyatları noktasında halkımıza elimizden geldiğince yardımcı olmak adına fiyatları düşük tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ramazan’ı dört gözle bekliyoruz”

Kenan Sefiloğlu

Ramazan’ı dört gözle beklediklerini belirten Almacı pazarı esnafı Kenan Sefiloğlu, “Bir deprem yaşadık. Bu sene Ramazan biraz hüzünlü ve buruk geliyor. Ramazan geldiği için işlerimiz yavaş yavaş açılıyor. Artık kalabalık oluyor. Her seneye göre biraz daha düşük ancak Ramazan bize iyi gelecek. Depremden ötürü halkımızın bir kısmı şehir dışında ve her sene nisan aylarında şehrimize turlar gelirdi. Şu anda biraz sakinlik var ancak Ramazan’ı dört gözle bekliyoruz. Fiyatlarımız da şu anda makul. Halkımıza fiyatlar noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı çarşımıza bekliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz”

Fiyatları ellerinden geldiğince düşük tutmaya çalıştıklarını belirten baharat esnafı Ahmet Bey, “Deprem sebebiyle vatandaşlarımızın bir kısmı dışarıda, turistlerde gelmediği için Ramazan hareketliliği henüz başlamadı. Ancak Ramazan’ın bir hareketlilik getirmesini bekliyoruz. Depremlerden ötürü vatandaşlarımızın bir kısmı halen dışarıda. Burası çok şükür Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş gibi olmadı. Gaziantep merkezde birkaç bina yıkıldı. Durumumuz iyi. Ramazan bize iyi gelir diye ümit ediyoruz. Fiyatlarımızı elimizden geldiğince düşük tutmaya çalışıyoruz. Bütün halkımızı çarşılarımıza pazarlarımıza bekliyoruz. Artık tedirgin olmaya gerek yok diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Fiyatlarımızda değişiklik yok”

Fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirten peynirci esnafı Arif Şimşek, “Depremden sonra işlerimiz azaldı. Bir iki gündür hareketlilik başladı. Önümüzdeki günlerde de işlerimizin daha da açılmasını bekliyoruz. Şu anda vatandaşımızın yarısı henüz Gaziantep’te değil. Halkımız nerede kalacağı konusunda kararsız olduğu için beklemedeyiz. Fiyatlarımızda depremden sonra bir değişiklik yok. Ramazan dolayısıyla işlerimizin açılacağını umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)