Kızılay, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerde 69 ikram aracı, 17 mobil fırın, 114 mobil mutfak, 3 sabit fırın ve 373 yemek üretim alanı kurdu. Günde 3 öğün pişen yemekler, çadır ve konteyner kentlerde kalan depremzedelere ulaştırılıyor.
Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Onikişubat ilçesindeki Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde kurulan Kızılay sahra çadırını ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Altan, AA muhabirine, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, Kızılay'ın afetlerde beslenmeden sorumlu olduğunu söyledi.
Kızılayın depremden etkilenen illerde kurduğu sahra mutfaklarının yanı sıra hayırseverler tarafından bölgede kurulan mutfak ve aşevlerini de organize ettiğini belirten Altan, depremin yaşandığı bölgelerde 6 Şubat'tan bu yana sıcak yemek dağıtmaya başladıklarını ifade etti.