Seçim sürecine kurban etmeyelim!

İnzar dergisi yazarlarından Mehmet Salih Gönül, yaklaşan rahmet iklimi Ramazan ayının, içerisinde bulunduğumuz seçim atmosferinin gölgesinde kalmaması için çağrıda bulundu.

Ekleme: 18.03.2023 16:55:03 / Güncelleme: 18.03.2023 17:22:18 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yazar Mehmet Salih Gönül, Ramazan ayının dolu dolu geçmesi, bu süreçte ibadetlere ağırlık verilmesi ve rahmet ayının seçim süreci gölgesinde kalmaması hususunda önemli hatırlatmalarda bulundu. Gönül, rahmet ayında Allah ile rabıtanın güçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek Müslümanların bu ayı en güzel şekilde değerlendirmesi gerektiği çağrısında bulundu.

"Önümüz Rahmet ayı Ramazan." diyen Mehmet Salih Gönül, "Allah nasip ederse önümüzdeki perşembe günü bu yılın ilk Ramazan orucuna niyet edeceğiz ve bu manevi iklimden elimizden geldiği kadarıyla nasiplenmeye çalışacağız." dedi.

"Kendimizi seçime kaptırıp Ramazan ayının bereketinden ve feyzinden geri durmayalım"

Rahmet ayının seçim süreci gölgesinde kalmaması gerektiğine vurgu yapan Gönül, "Herkesin malumu ülkede bir seçim süreci başladı. Bu seçim sürecinde yapılan bazı çalışmalar oluyor. Özellikle halkımızdan ricamız, bu manevi iklimi bu sürece kurban etmeyelim. Kendimizi seçime kaptırıp Ramazan ayının bereketinden ve feyzinden geri durmayalım. Seçim öyle ya da böyle geçecektir. Bizim önceliğimiz Ramazan ayı ve bu ay içerisinde yaşayabileceğimiz güzellikler olmalıdır. Gerek fitre sadakaları, infaklar, zekatlar ve bunların hepsinin insana verdiği huzur… bununla beraber yapılan ibadetler, hatimler, itikaf, Kuran okumaları, teravih namazları ve hepsini bir potada eritip bunların hepsinin içerisinden en güzel bir şekilde çıkmamız gerekiyor. Bu yüzden halkımıza, kardeşlerimize çağrımız şudur, lütfen ama lütfen ramazan ayını bu seçim sürecine kurban etmeyelim." ifadelerini kullandı.

"Büyük felaketten sonra Ramazan ayının gelişi büyük bir rahmet ve büyük bir fırsattır"

Yazar Mehmet Salih Gönül

Yaşanan afetlerle ilgili de konuşan Gönül, afetler sonrası gelen rahmet ikliminin yaraları sarmada bir fırsat olduğuna vurgu yaparak "Malumunuz çok ciddi bir deprem yaşadık. Bu depremin etkileri belki birkaç yıl daha sürecek ve bazıları için belki bir ömür boyu devam edecek. Bunları en aza indirmenin yolu bunların acısını en aza indirmenin ve hafifletmenin yolu bu Ramazan ayının dolu dolu geçirmek ve Allah ile olan rabıtamızı güçlendirmeye çalışmaktır. Emin olun ki bu büyük afetten sonra Ramazan ayının gelişi bizim için büyük bir rahmet, bereket ve fırsattır. Bu fırsatı kaçırmayalım ve iyi değerlendirelim. Çünkü bu fırsat belki bir daha elimize geçmeyecek. Daha birkaç gün var Ramazan ayına, belki bu birkaç güne ulaşamayanlar olacak.  Bu yüzden Ramazan ayına ulaşan kardeşlerimiz bunu en güzel şekilde değerlendirmeye çalışmalıdır." ifadelerine yer verdi.

"İçimizde biriken yası ve acıyı bu ayın hürmeti ve bereketiyle telafi etmeye çalışalım"

Ramazan ayı içerisindeki hayırlara değinen Gönül, "Bakın Kadir Gecesi bu ayın içerisinde gizli. Duaların kabul olduğu gecede çalışmamız lazım. Bin aydan daha kıymetli olan bir gecedir. Bu tür fırsatları kaçırmayalım ki içimizde biriken yası, acıyı bu ayın hürmetiyle, bereketiyle ve feyziyle en güzel şekilde telafi etmeye çalışalım. Yüce Rabbim hepimize hayırlı bir şekilde Ramazan ayına ulaşmayı ve onu en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip etsin inşaallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)