Hayırsever kardeşlerden depremzedelere ücretsiz ekmek üretimi

İran, Azerbaycan ve Ukrayna'da ekmek üretim tesisleri bulunan Kahramanmaraşlı hayırsever kardeşler, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından geldikleri Kahramanmaraş'ta depremzedelere ekmek üretip ücretsiz dağıtıyor.

Ekleme: 16.03.2023 13:30:06 / Güncelleme: 16.03.2023 13:33:40 / Güncel / Kahramanmaraş Haberleri
Destek için 

Yurt dışında ekmek üretim tesisleri bulunan Hasan Akkuş, kardeşleri Servet ve Emrah Akkuş ile beraber Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından memleketlerine yardımına koştular.

Depremlerin üçüncü gününde memleketlerine dönen hayırsever kardeşler, eskiden üretim yaptıkları fırında odun ateşinde ekmek pişirmeye başladı. Kahramanmaraş'a doğal gazın yeniden verilmesinin ardından üretim kapasitelerini artarak devam etti.

Fırında 24 saat dönüşümlü çalışan kardeşler, ürettikleri ekmekleri depremzedelere ücretsiz dağıtıyor. Hayırsever kardeşlerden Hasan Akkuş yaptıkları çalışmalar hakkında İLKHA muhabirlerine bilgi verdi.

Kendisi Ukrayna kardeşleri Azerbaycan ve İran'dayken 6 Şubat deprem felaketinin yaşandığını duyar duymaz memleketlerine dönerek depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını aktaran Akkuş, "Hanınım ve çocuklarım da depremzedeydi. Elhamdülillah kendileri kendi çabalarıyla yıkılan duvarların altından çıkıp güvenli bir yere geçmiştiler. Yoldayken çocuklarıma 6 ay önce kapatmış olduğumuz fırında hasar olup olmadığını öğrenmesini istedim. Hasar olmadığını öğrenince de depremzedelere ekmek pişirmeye karar verdik. Doğalgaz olmayınca fırının doğalgaz sistemini tamamen söküp odun fırınına çevirdik. Kahramanmaraş'a varır varmaz bismillah deyip işe başladık. O günden bugüne günlük ilk başlarda günlük 20-25 bin ekmek tamamı ücretsiz. Malzeme konusunda bir sürü gizli kahramanlarımız hayırsever insanlar yardımcı oldular. Bizde tüm aile olarak günlük 20-25 bin ekmek daha sonra doğalgaz da açılınca ikinci ocağımız da faaliyete geçirdik. Şu anda 40-42 bin ekmek üretimimiz oluyor. Tamamını ücretsiz halkımıza dağıtıyoruz. Yaklaşık 36 gündür çalışmalarımız devam ediyor. Günlük ortalama 160 bin liraya insanlarımıza katkımız oluyor." dedi.

"Yaralar sarılana kadar insanlarımıza yardımcı olmak istiyoruz"

Hasan Akkuş

Yaralar tamamıyla sarılana kadar çalışmalara devam etmek istediklerini dile getiren Akkuş, şunları aktardı:

"Önümüz Mübarek Ramazan ayı gönlümüz Ramazan bitene kadar bu hayır çalışmalarımıza devam edelim. Yaralar sarılana kadar insanlarımıza yardımcı olmak istiyoruz ama bir yandan artık bazı konularda tıkandık. Şu an bir süre belirlemedik elimizden geldiği kadar hayır çalışmalarımıza devam edeceğiz."

"Bu saatten sonra paranın, malın ve mülkün hiçbir değeri ve önemi yok"

Hayırseverlere çağrıda bulunan Akkuş, "Kahramanmaraş veya depremden etkilenen diğer illerimiz işadamları ellerinden geleni yapmalıdırlar. Benim için kan ağlıyor. Sıcak ekmek alan insanlardaki mutluluğu görüyorum. İnsanlardan aldığımız hayırduaları görüyorum belki bu yaşıma kadar bu kadar hayırdua almadım. İnsanların duaları yeter. Enkazlardan sağ kurtulanlara Cenabı Allah ikinci bir yaşama şansı verdi. Bu saatten sonra paranın, malın ve mülkün hiçbir değeri ve önemi yok. Memleketin belli bir mevkisinde olan insanlar, işadamları, müdürler, başkanlar ve tüm görevliler yerlerinde olması gereken insanlar yok. Deprem gecesi herkes memleketi terk edip gitmişler. Allah size ikinci bir yaşama sansı vermiş. Dünyanın her tarafından insanlar yardım için buraya geldi. Türkiye'mizin bir sürü koca yürekli insanları bölgedeydi. O insanlar bir can kurtarabilmek için enkazların altına girdiler. Bunların ki can değil mi? Bunlar bizim canları kurtarmaya geldiler enkazdaki insanlarımıza yardım etmeye geldiler bizler için geldiler. Peki biz nasıl memleketimizi bırakıp gidiyoruz. Benim çağrım başta Kahramanmaraş ve depremden etkilenen tüm iller işadamları ve vatandaşlarına herkes memleketine gelip elini taşın altına koysunlar. Yaşlı, hasta, çocuk vesaire mazeretleri olanlar hariç eli bir şey tutan insanlar memelerine dönsünler. Bu memlekette öyle insanlar var ki Kahramanmaraş'ı tekrardan inşa edebilecek işadamlarımız büyük abilerimiz var. Ne yazık ki memleketi kendi kaderlerine bırakıp çekip gittiler. Buna çok üzülüyorum. Burada dünyanın ve Türkiye'nin tüm illerinden o kadar gönüllü insanlarla tanıştım ki boğazım düğümlenip gözlerimden yaşlar akıyor." ifadelerine yer verdi.  

"Elbirliğiyle biz bu yaraları saralım"

Depremlerden ibret alınması gerektiğini belirten Akkuş, "Allah bu felaketleri boşa vermiyor. İnsanlarda şükür ve ibret yok. Benim çağrım; esnaflarımız, işadamlarımız, insanlarımız, halkımız ve memleketini bırakıp giden kim varsa herkes memleketlerine dönsünler. Elbirliğiyle biz bu yaraları saralım. Bu acıları paylaşıp unutalım ve şehrimizi yeniden inşa edelim." diye çağrıda bulundu. (İLKHA)

İlgili Galeriler