IMF şartları Pakistan halkının yükünü daha da artıracak!

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından sunulan en ağır şartların kabul edildiğini, bu sebeple halkın yükünün daha da artacağını ifade etti.

Ekleme: 15.03.2023 21:16:04 / Güncelleme: 15.03.2023 21:16:04 / Dünya
Destek için 

Şerif, Geo News televizyonuna verdiği röportajda, IMF ile anlaşmanın birkaç gün içerisinde imzalanacağını belirtti.

Başbakan Şerif, IMF tarafından sunulan en ağır şartların kabul edildiğini, bu nedenle halkın yükünün daha da artacağını vurguladı.

Halkın yaşadığı sorunun farkında olduğunu ifade eden Şerif, birtakım sosyal refah programları aracılığıyla yardım sağlanacağını bildirdi.

Şerif, Ukrayna- Rusya savaşının sebep olduğu ithal enflasyona işaret ederek, gübre ve petrol fiyatlarının artmasının ülkeyi etkilediğini dile getirdi.

Geçen sene yaşanan sel felaketinin de ekonomiyi etkilediğini anlatan Şerif, eski Başbakan İmran Han'ın ABD tarafından görevden düşürüldüğüne ilişkin "utanç verici yalanının" ülkede belirsizliğe yol açtığını kaydetti.

Şerif, Han'ın yaralarını bahane göstererek teslim olmaktan kaçtığını ifade ederek, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) döneminde kendisi dahil çok sayıda üst düzey Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) mensubunun uydurma davalarla hapsedildiğini söyledi.

 

Etiketler: