Adanalı sürücüler: Hasarlı üst geçit için önlem alınsın

Adana'da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan D-400 Karayolu üzerindeki Tapantepe bağlantı üst geçidinin tehlike saçtığını belirten sürücüler önlem alınmasını istiyor.

Ekleme: 11.03.2023 18:25:05 / Güncelleme: 11.03.2023 18:25:45 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

D-400 Karayolu üzerinde bulunan ve Adana Sunar Mısır Kavşağı olarak bilinen Tapantepe üst geçidi beton blokların hasar alması sonucu kullanılmayacak durumda.

Haftalardır bu halde alttan ve üsten trafiğe açık olan üst geçit, ölüme davetiye çıkarıyor. Üst geçidin betonları dökülmüş, demirlerin görüldüğü hali sürücüleri korkutuyor.

Tüm şikâyetlere rağmen haftalardır herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen sürüler ise korkarak altından ve üstünden geçtikleri üst geçit için önlem alınmasını istiyor.

"Her gün taş dökülüyor"

İşe geliş gidişlerde bu yolu kullandığını ifade eden Hüseyin Özbek, "40 gündür geçiyorum, ufak bir sarsıntıda her gün taş dökülüyor. Konulan dubalar insan hayatını kurtarmaz. Trafik sıkışması ve sağa sola dönüşler var, trafiği tehlikeye düşürüyor. Karayollarını aradım herhangi bir bilgi alamadım. Devamlı kullandığım için korku yaratıyor. Bir an önce yapılmasını istiyoruz." dedi.

"Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekir"

Yetkililerin bir an önce ilgilenmesi gerektiğini belirten Mehmet Turan, "Bir an önce müdahale etmeleri lazım. Malum yaşadığımız bir deprem felaketi var. Adana'da her an beklenen bir deprem var. Bu risk varken trafiğe açık olması çok yanlış. Bu nedenle yetkililerin bir an önce önlem alması gerekir." diye konuştu.

"Çok tehlikeli"

Üst geçidin bulunduğu yolu sıklıkla kullandığını vurgulayan İdris Şen, "Bu taraflara yemeğe geliyorum fakat çok tehlikeli, bir an önce ilgilenmesini rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Zorunlu olarak bu yolu kullandığını kaydeden Necmettin Ay, "Üst geçidin altından çekinerek geçtiğini ve bu şekilde olmaması gerektiğini vurguladı."

Yoldan geçerken korktuklarını ve deprem dolayısıyla yapılarda da hasarlar meydana geldiğini söyleyen Seyfettin Ulaş, "Bir de bu köprü çok sağlıklı bir köprü değil. Yapılması gerekiyor.",

Haftada iki üç defa bu yoldan geçtiğini ifade eden Yunus Akkuş, üst geçidin bir an önce yapılması gerektiğini söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)

 

İlgili Galeriler