İngiltere ve Fransa düzensiz göçle mücadele konusunda anlaşma imzaladı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Fransa'yla düzensiz göçü önlemek için yapılan anlaşma kapsamında Fransa kuzeyinde yeni bir gözaltı merkezi kurulacağını İngiliz ve Fransız güvenlik güçlerinin Fransa sahillerinde birlikte devriye yapacağını söyledi.

Ekleme: 10.03.2023 20:34:38 / Güncelleme: 10.03.2023 20:34:38 / Dünya
Destek için 

Sunak, Paris'te gerçekleştirilen Fransız-İngiliz Zirvesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la ortak basın toplantısı düzenledi. Zirveyi "ilişkilerde yeni bir başlangıç" olarak nitelendiren Sunak, düzensiz göç, enerji ve güvenlik konularının masaya yatırıldığını dile getirdi.

Sunak, Başbakan olduktan sonra Fransa'yla Manş Denizi'ni geçen düzensiz göçmenlerle mücadele için önemli bir anlaşma yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün de bu anlaşmayı ortak sorunumuzla mücadele için örneğine rastlanmamış bir seviyeye çıkardık. Fransa'nın kuzeyinde yeni bir gözaltı merkezi oluşturacağımızı duyuruyoruz. Yeni bir komuta merkeziyle güvenlik güçlerimizi ilk kez aynı çatı altında bir araya getiriyoruz. Fransız sahillerinde devriye yapacak tamamı daha fazla insansız hava aracı ve gözlem teknolojisiyle desteklen 500 yeni güvenlik görevlisi (düzensiz göçmenleri) yakalama oranlarını daha da artıracak."

Etiketler: