Malatya İl Sağlık Müdürü Berk: 100 kişilik sağlık tarama ekibiyle sahadayız

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir ve Akçadağ ilçe ve kırsal mahallelerinde sağlık taraması yapılıyor.

Ekleme: 09.03.2023 21:25:04 / Güncelleme: 09.03.2023 21:25:04 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Sağlık taramaları yapılan vatandaşlara teşhise göre ilaç veriliyor. Yaşanan afetin ardından ilçelerde ve ilçelere bağlı kırsal mahallelerde bir taraftan yeni yaşam alanlarının kurulumu devam ederken, diğer taraftan da depremzedelerin yaraları sarılıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin ardından sağlık hizmetlerine ulaşmakta güçlük çeken kırsal mahallelerdeki vatandaşlara, Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri hizmet veriyor. 

Kırsal mahallelerdeki vatandaşları ziyaret eden sağlık ekipleri, tüm sağlık taramalarını yaparak teşhise göre ilaçlarını veriyor.

“14 bin 227 kişiye sağlık taraması gerçekleştirdik”

Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, “Müdürlüğümüze bağlı 100 kişilik sağlık taraması ekibi, depremin ilk gününden itibaren Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde toplam 570 mahalleye giderek, 14 bin 227 kişiye sağlık taraması gerçekleştirdi.  Depremlerden etkilenen ilçelerde ve mahallelerde yapılan sağlık taramalarının, muayeneden tedavi için gerekli ilaçların sunulmasına kadar pek çok hizmeti kapsıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)