Cenin’de 6 Filistinli şehit edildi! İŞGALCİ SİYONİSTTEN FİLİSTİN’DE TERÖR!

Siyonist terör çetesinin işgal ederek topraklarını gün be gün genişlettiği katliamlar gerçekleştirdiği Filistin’de işlenen cinayetlerin ve hukuksuzlukların ardı arkası kesilmiyor. İşgal güçlerinin salı günü akşam saatlerinde Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında 6 Filistinli şehit edildi biri ağır olmak üzere 26 kişi de yaralandı.

Ekleme: 09.03.2023 06:00:00 / Güncelleme: 09.03.2023 06:46:08 / Dünya
Destek için 

FARUK KUZU / DOĞRUHABER Siyonist terör çetesinin 7 Mart Salı akşam Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında çıkan çatışma sebebiyle 6 kişinin şehit edildiği, biri ağır olmak üzere 26 kişinin de yaralandığı haber verildi. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 22 yaşındaki Mahmud Halluf, 26 yaşındaki Muhammed Vail Gazzavi, 27 yaşındaki Tarık Ziyad Natur, 29 yaşındaki Ziyad Emin Ez-Zura'yini, 49 yaşındaki Abdülfettah Hüseyin Harveşe ve 22 yaşındaki Mu'tasım Nasır Sabbağ işgal güçlerinin mermileriyle şehit oldu.


Siyonist terör rejiminin Filistinli Müslümanlara uyguladığı yargısız infazlar ve hukuksuzluklar gün gibi aşikar olmasına rağmen ‘Uluslararası Kamuoyu’ olarak nitelendirilen ‘Batılı Küresel Organizasyonlardan (BM-AB-NATO…gibi kuruluşlardan) kınama dahil en küçük caydırıcı bir kararın çıkmaması; aksine ABD Dışişleri Bakanlığının olayı ‘ Teröristlerin takibi ve bir operasyon’ olarak kabul edip Filistinlileri suçlu göstermesi siyonist işgalcilere güç veren etkenlerin başında gelmektedir.
Bununla birlikte İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Teşkilatı Başkanı Halid Meşal’in İslam Dünyasına yaptığı çağrıda belirttiği gibi Ümmetin Filistin’i desteksiz bırakması işgalcilerin cür’etini artıran başka bir unsurdur.

EL-HALİL VE BEYTLAHİM'DEKİ ÇATIŞMALARDA DA YARALANANLAR OLDU

Cenin Mülteci Kampı'ndaki alçakca katliam gerçekleştiren işgal güçleri Batı Yaka bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil ve Beytlahim'de de saldırılar düzenledi ve çatışmalara neden oldular. Çatışmalarda birçok kişinin yaralandığı veya atılan gaz bombalarından etkilendiği haber verildi.
Basın aktivisti Muhammed Ivad'ın verdiği bilgilere göre işgalciler El-Halil'in güneyindeki Beytu Ummer kasabasında iki ayrı mıntıkaya baskın düzenledi. İşgalci askerler buralarda evlerin ve dükkanların çatılarına çıkarak ahaliye gerçek ve lastik kaplamalı mermilerle saldırdılar. İki kişi lastik kaplamalı mermiyle yaralanırken birçok kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi.
El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda ve El-Halil'in güneybatısındaki Harsa köyünde de çatışmalar meydana geldi. Buralarda vatandaşlardan bazılarının işgal askerlerinin attığı gaz bombalarının yaydığı zehirli gazları solumak zorunda kaldıkları ve solunum krizleri yaşadıkları belirtildi.
Beytlahim'in Husan köyünde meydana gelen çatışmalarda da bir gencin mermiyle yaralandığı birçok kişinin de gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi.
Beytlahim şehrinin kuzey girişinde esirlere destek ve işgal rejiminin katliamlarını protesto amacıyla düzenlenen barışçıl bir gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunmasının da çatışmalara yol açtığı ve bazı kişilerin atılan gaz ve ses bombalarından zarar gördükleri, kendilerine olay yerinde müdahale edildiği haber verildi.

MEŞAL: İŞGALCİYLE BARIŞ SADECE İŞGALCİYE YARAYAN BÜYÜK BİR OYUNDUR
Hamas’ın Yurt Dışı Teşkilatı Başkanı Halid Meşal’in "sözde barış" söylemlerinin sadece işgal rejiminin işine yarayan bir oyun olduğunu, onun bu oyunun gölgesinde, mümkün olan en düşük maliyetle planlarını hayata geçirmeyi, hesaplarını yürütmeyi, işleri yoluna koymayı amaçladığını dile getirdi.
Meşal, 7 Mart Salı günü Ürdün'de, "İsra ve Miracın Gölgesinde... Vakıa ve Yapılması İstenen Görev" başlığıyla düzenlenen panelde yaptığı konuşmada Filistin'de barıştan söz etmenin, işgalcilerin kurgularına göre planlarını yürütmesi için meydanı tamamen terörist Benyamin Netanyahu'ya terk etmek anlamına geleceğini ifade etti.
Hayali barışın Filistinlinin haklarından söz etmekten tümüyle vazgeçmesini, onlar için hiç mücadele etmemesini ve sonra da meydanı istediğini yapabilmesi için işgalciye bırakmasını gerektireceğine vurgu yaptı.
Meşal, işgal rejiminin Filistin halkına karşı son derece cüretkar davrandığını, evlerini yıktığını, peş peşe katliamlar gerçekleştirdiğini ve kimsenin uyarısını da umursamadığını hatırlattı.
Meşal, işgal rejiminin hedefinde Ürdün'ün de yer aldığını, onun Mescidi Aksa üzerindeki yetkisine son vermek istediğini belirterek, "Eğer Arap dünyası silahını saklar, Filistin halkını çıplak göğüsleriyle tüm ümmeti savunmak zorunda bırakırsa bu durum düşmanı çok çok daha fazla cüretlendirecektir." ifadesine yer verdi.