Bebeğin beyninden ikiz kardeşi çıkarıldı

Çin'de 1 yaşındaki bir bebeğin beyninden ikizi çıkarıldı. Oldukça nadir görülen bu olay "fetüs içinde fetüs" olarak isimlendiriliyor. Peki bu ilginç olay nasıl meydana geldi?

Ekleme: 08.03.2023 23:04:08 / Güncelleme: 08.03.2023 23:38:40 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Çin'de tıbbi açıdan çok da şaşırtıcı olmayan bir olay yaşandı. 1 yaşındaki küçük bir bebeğin hareketlerinde bir tuhaflık olduğunu ve kafasının olması gerekenden fazla büyüdüğünü tespit eden doktorlar, sorunu anlamak için bebeğin beyin tomografisini çektiler. Tomografi sonuçlarında beyne baskı yapan bir sıvı kütlesinin olduğunu gören doktorlar, 1 yaşındaki çocuğu ameliyata alındı.

Buraya kadar her şey olağandı. Ancak ameliyat sırasında beklenmedik bir durumla karşılaşıldı. 1 yaşındaki bebeğin beynindeki şey bir sıvı kütlesi değil, ikiziydi. Uzmanlar, "fetüs içinde fetüs" olayının yaşandığını tespit ettiler. 

Bebeğin beyninden çıkartılan ikizi, erken gelişim aşamasındaydı!

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, 1 yaşındaki bebeğin beyninden çıkarılan ikizinin erken gelişim aşamasında olduğunun görüldüğü belirtildi. Birkaç uzvu oluşan fetüsün parmak benzeri çıkıntıları da oluşmuş ancak büyüme devam etmemişti. Peki böyle bir şey nasıl yaşandı?

Beyinden çıkarılan fetüsün görüntüsü de servis edildi (18+):

Hassas içeriktir, hassas okurların görüntüye bakmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Sansürsüz hâli

Kaynak: Webtekno

Etiketler: