Depremin yıktığı Adıyaman’da Beraat Kandili’nde iyi temennilerde bulunuldu

Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı Adıyaman’da depremzedelerin yaralarını saran gönüllüler, Beraat Kandili’ne iyi temennilerle girdiler.

Ekleme: 06.03.2023 19:05:05 / Güncelleme: 06.03.2023 19:05:05 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Farklı illerden geldikleri Adıyaman’da depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlar, kandil münasebetiyle duygularını paylaştılar.

Kandilde daha çok Allah’tan tövbe ve istiğfar dilenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, bu bela ve musibetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundular.

Başa gelen bela ve musibetlere karşı razı olunması gerektiğini dile getiren Yenipınar Camii İmam Hatibi Abdulhalim Aygün, depremde vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Aygün, “Başımıza gelen bela ve musibete razı olmamız lazım. Elbette ki bunda da bir hayır vardır ama bilemeyiz. Allah’ın seçtiğinde elbette bir hayır vardır. Vefat edenlerimize Allah şehadet makamını nasip etmiş. Geride kalan kardeşlerimize de belki bir tövbe fırsatı vermiş olup, ibadetini doğru düzgün yapamayan kardeşlerimiz için bir fırsat verip, inşallah bundan sonra hem günahlarından, yapmış olduğu hatalarından tövbe edip, güzelce Allah'a yönelmeliyiz.” dedi.

Abdulhalim Aygün

Bu musibetler, geçmiş Peygamberlerin ümmetinin başına da geldiğini hatırlatan Aygün, “Hepimiz bol bol istiğfar etmemiz lazım. Bu bela ve musibetler, geçmiş Peygamberlerin ümmetlerinin başlarına da gelmiştir. Peygamberler, her zaman onları uyarıp, tövbe etmelerini istemiş. Bizim de toplu halde tövbeye ihtiyacımız var. En çok üzüldüğümüz noktalardan bir tanesi de camilerimizdeki cemaat karabalığının azalmış olmasıdır. Yine umudumuzu Allah'tan kesmeyeceğiz. Umuyor ve Allah'tan diliyoruz ki bir gün tekrar bu cemaate kavuşacağız. Eski günlerdeki gibi camilerimizin tıklım tıklım olacağına inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Depremzedelerin yardımına Batman’dan 20 kişilik ekiple geldiklerini belirten vatandaşlardan Mehmet Ali Sevin, duygularını şöyle paylaştı:

“20 kişilik bir ekiple Umut Kervanı koordinesiyle Batman'dan geliyoruz. Adıyaman'daki depremzede kardeşlerimize yardım etmek, yemek dağıtmak için gelmişiz. Allah bizi ve bütün Müslümanları bu tür afet ve belalardan muhafaza etsin. Allah bizi bu mübarek gecelerin hatırına versin. Bu tür hayırlı gecelerde Rabbimize daha çok yalvaralım. Rabbimize bu bela ve musibetlerin üzerimizden kalkması için bol bol dua edelim. Hayırsever kardeşlerimizden bu hayırların devam etmesini umuyoruz. Uzun bir süreçtir. Bunun devam etmesi gerekir. Çünkü burada mağdur kardeşlerimiz var. Buradaki mağdur kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için mutlaka herkes elini taşın altına koyması gerekir.”

Mehmet Ali Sevin

Depremzedelere yardım etmek amacıyla İstanbul’dan geldiğini belirten Ekrem Şahin, kendilerine böyle bir gecede bu fırsatı veren Allah’a şükrettiğini söyledi.

Ekrem Şahin

İstanbul’da gelen vatandaşlardan Fatih Yılmaz ise, “Rabbim buralara kadar gelmeyi bizlere nasip etti. Burada hüzün ve keder var. Elimizden geldiği kadar bu hüznü ve kederi ne kadar hafifletebiliriz diye buralara geldik. Rabbimize hamdolsun ki böyle bir imkanı bize verdi. Buradaki kardeşlerimize, arkadaşlarımıza hizmet etmek için elimizden geldiği kadar var gücümüzle çalışıyoruz. Bir haftalığına geldik. Buradaki kardeşlerimize hizmet edip, yardım edip, yuvamıza dönmeyi temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Fatih Yılmaz

(İLKHA)