Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta EYT kuyruğu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için emeklik hakkı ile ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı sonrasında birçok ilde olduğu gibi depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta da Sosyal Güvenlik Kurumu önünde uzun kuyruk oluştu.

Ekleme: 06.03.2023 13:40:05 / Güncelleme: 06.03.2023 13:46:58 / Güncel / Kahramanmaraş Haberleri
Destek için 

8 Eylül 1999 öncesi veya askerlik borçlanmasıyla birlikte sigorta girişini 8 Eylül'den öncesine çektiren vatandaşlar için geçerli olan emeklilik hakkı, kısa süre önce meclisten geçmişti.

2 Mart Perşembe günü cumhurbaşkanının imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kara ile emekliliğe hak kazanan vatandaşlar, her ne kadar e-devlet üzerinden rahatlıkla başvuru yapılsa da bulundukları illerde Sosyal Güvenlik Kurumları önünde uzun kuyruk oluşturdular.

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta da yüzlerce kişi, emeklilik işlemlerini yapmak için Sosyal Güvenli Kurumu İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Emeklilik işlemleri için sıra beklerken İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, emeklilik hayallerinin gerçekleşmesini buruk bir sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Cemil Akkoyun

Tekstil sektöründe çalıştığını ve primleri dolduğu için emekliliği beklediğini söyleyen Cemil Akçakoyun, "İçimiz buruk, sevinçli değiliz ama yine de hayat devam ediyor." dedi.

Alpaslan Karaköse

Depremde herkesin evlerinin yıkıldığını kimilerinin çadırda kimisinin de arabaya geceyi geçirdiğini belirten Alpaslan Karaköse, EYT'nin yürürlüğe girmesiyle bir nebze de olsa sevindiklerini ifade etti.

Yunus Kaman

Normalde 2026 yılının 6'ncı ayında emekli olacağını ancak yasa ile emeklilik hayalinin 4.5 yıl geri çekildiğini aktaran Yunus Kaman, alınan karara sevindiklerini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadir Kar

Sosyal Güvenli Kurumu'nun geç açılmasından şikâyet eden Kadir Kar, "11 ilde yıkılmayan yer kalmadı. Binlerce insan öldü. Buraya bir öncelik tanınsa iyi olur. Saat 10.00'da açılıyor 16.00'da kapanıyor. İnsanlara yardımcı olmak için daha erken açabilirler." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler