Akşener'le görüşme sonrası Yavaş ve İmamoğlu'ndan açıklama!

Altılı masadan ayrılan İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ikna çalışmaları sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Merkezi'ne gittiği bildirildi.

Ekleme: 06.03.2023 13:38:55 / Güncelleme: 06.03.2023 14:16:12 / Güncel
Destek için 

Millet İttifakı'nın adayını duyuracağı toplantı öncesi, masadan kalkan Meral Akşener'in ikna edilmesi amacıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Merkezi'ne gittiği bildirildi.

20 dakika süren kritik görüşme sonrası açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından altılı masanın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık.'' dedi.

Mansur Yavaş ise, "Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler." ifadelerini kullandı.

 İYİ Parti Sözcüsü  Kürşad Zorlu, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a, cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi ilettiğini söyledi. Zorlu, Akşener'in ilerleyen saatlerde öneriyi Kılıçdaroğlu'na aktaracağını da kaydetti.

Etiketler:
İlgili Haberler