Umut Kervanı gönüllüsü berberlerden depremzedelere ücretsiz tıraş hizmeti

Umut Kervanı Vakfı koordinesinde gönüllü olarak Hatay'a gelen berberler, çadır kentlerde bulunan depremzedeleri ücretsiz bir şekilde tıraş ediyor.

Ekleme: 04.03.2023 17:09:18 / Güncelleme: 04.03.2023 17:12:01 / Güncel / Hatay Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay, 20 Şubat'ta 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı.

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR, depremin etkilediği yerlerden biri olan Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremzedelere umut olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Umut Kervanı Vakfı koordinesinde gönüllü olarak Hatay'a gelen berberler, çadır kentlerde bulunan depremzedeleri ücretsiz bir şekilde tıraş ediyor.

Gönüllü berber Mehmet Can, açık havada depremzedelerin saç kesimlerini ve sakal tıraşlarını yaparak meslektaşlarına da bu hayırda katkıları olsun diye deprem bölgesine davette bulundu.

Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü olarak depremzedelere hizmet etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Can, "6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinden bu yana Umut Kervanı aracılığıyla bende Hatay İskenderun'da can ve başla arkadaşımla bu yola koyulduk. Halkımızı ücretsiz tıraş etmek için buralara geldik. Meslektaşlarıma burada sesleniyorum; gönül ister ki mağdur olan insanlarımızı 3-5 gün bile olsa ücretsiz tıraş ederse sevinirim. Her şey para ve mülk değil. İnsanın arkasından hayır dua edecek insanlar bırakmış olurlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler