Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Diyarbakır'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlar için Diyarbakır'da kurulacak konteyner kentin yerinin hazır olduğunu, kısa süre içinde kurulacağını söyledi.

Ekleme: 04.03.2023 15:27:15 / Güncelleme: 04.03.2023 15:27:15 / Güncel
Destek için 

Diyarbakır'daki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nda (GAMER) yetkililerden bilgi alan Çavuşoğlu, merkez Yenişehir ilçesindeki çadır kenti ziyaret ederek depremzedelerle görüştü.

Bakan Çavuşoğlu'na Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci ile AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın da eşlik etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, GAMER'de depremin başından bu yana görev yapan yetkililerden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldıklarını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, vatandaşların ihtiyacı olan her türlü çalışmanın yapıldığını ve bundan sonra atılacak adımlarla ilgili çalışmaların da koordinasyon içinde yürütüldüğünü gördüğünü anlattı.

Çavuşoğlu, GAMER'de hasar tespitlerinin özellikle şehir merkezinde neredeyse bittiğini, yeni konutların yapılacağı yerin tespit edildiğini ve etüt çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu öğrendiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalıcı konutların tamamını bir yıl içinde vatandaşlara teslim etme sözünü hatırlattı.

Bakan Çavuşoğlu, "Kalıcı konutların bitmesine kadar da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak devlet olarak boynumuzun borcudur. Tüm kurumlarımız seferberlik içinde çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Şu anda depremzede vatandaşların geçici olarak barınmaları için kurulan çadır kentte bulunduklarını kaydeden Çavuşoğlu, burada 1900 civarında çadırın kurulduğu ve halen boş çadırların olduğu bilgisini paylaştı.

- "Kısa bir süre içinde konteyner kentimiz de kurulacak"

Çavuşoğlu, burada yaşayan vatandaşların günlük ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal marketten sağlık merkezine kadar, çocuklar için de her türlü faaliyetler ile ibadet yerlerinin kurulduğunu belirterek, geçici duş ve banyo gibi imkanların sağlandığını dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Bir sene vatandaşlarımızın çadırlarda kalmasına gönlümüz razı değil. Dolayısıyla konteyner şehirler kuruyoruz. Diyarbakır'ımızda da konteyner yerinin hazır olduğunu gördük. Biraz sonra gidip yerinde de göreceğiz. Kısa bir süre içinde konteyner kentimiz de kurulacak. Vatandaşlarımızı inşallah kalıcı konutların yapılmasına kadar içinde duşu, banyosu, mutfağı olan konteynerlerimize de taşımış olacağız." diye konuştu.