Şanlıurfa'da depremden sonra hayat normale dönmeye başladı

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da depremden 26 gün sonra kentte hayat normale dönmeye başladı.

Ekleme: 03.03.2023 15:35:04 / Güncelleme: 03.03.2023 15:35:22 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde büyük yıkımlar yaşandı.

Asrın Felaketi diye adlandırılan depremlerden Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Malatya ve Hatay ciddi anlamda etkilendi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 büyük depremde Şanlıurfa'da 20 bina yıkılırken, 340  vatandaş hayatını kaybetti.

Büyük bir yıkım yaşayan Şanlıurfa'da da depremin 10'uncu gününden itibaren ağır hasarlı bina yıkımına başlandı.

Hayalet kente dönen Şanlıurfa'da günler sonra hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Normalleşme başlayan Şanlıurfa'da vatandaşlarda deprem korkusunun devam ettiği görüldü.

Halk, havaların ısınmasıyla beraber parklara inip piknik yaparken, çocuklar da oyunlar oynadı.

"İnşallah hayat normale döner"

Müslüm Dedecan

Bedensel engeli nedeniyle depremde zorlu bir süreç yaşadığını ifade eden Müslüm Dedecan, "Depremde duvarlara çarptım. Evimde hasar da var. Eve gittiğim zaman zannediyorum ki deprem oluyor. İstanbul'da 1999 depremini yaşadım ama böylesi bir depremi görmedim. Bu deprem daha kötüydü.  Burada 'kıyamet kopuyor' dedim. Herkes dışarıya çıktı ben çıkamadım.  Nasıl çıkayım, sakat biriyim. Depremde duvarın dibine sığındım. Allah'ın verdiği bir candır. Ya yaşarız ya da ölürüz. Kaderimizde ne varsa onu göreceğiz. Deprem durdu daha sonra bir daha başladı. Bu sefer komşular gelip beni dışarıya çıkardılar. Çok şükür burada bir problem yok. İnşallah da problem olmaz. Urfa'da yaşanan depreme çok üzüldüm. Allah bir daha böylesi acıları kimseye yaşatmasın.  İnşallah hayat normale döner." dedi.

"Deprem Allah'ın takdiridir"

Mustafa Koyunoğlu

Deprem gibi felaketlere sabredilmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Koyunoğlu, "Allah, Müslümanlara bir daha acı yaşatmasın. Çok kötü günler geçirdik. Deprem Allah'ın takdiridir, sabredeceğiz. Müslümanların demek ki eksiği var. Hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor. Bir daha böyle günleri inşallah görmeyiz." diye konuştu.

"O korku ve heyecanı halen üzerimizden atamadık"

Mehmet Avcı

Şanlıurfa'da hayatın yavaş yavaş normalleştiğini belirten Mehmet Avcı, "Şanlıurfa'da hayat gayet normale dönmeye başladı. İnsanlarda depremlerden dolayı biraz korku var. Allah bir daha böyle bir depremi göstermesin. Allah bizlere selametlik versin. Bu yaşıma kadar böyle bir deprem ve felaket görmedim. Evde yine deprem korkusu var. Ailece parka oturmaya geldik. Ufak bir sallantıda bütün aile korkuyor. O korku ve heyecanı halen üzerimizden atamadık." ifadelerini kullandı.

"İnsanlar bu zor günde birbirine yardım etsin"

Cuma Siverekli

Deprem anında dua ettiğini vurgulayan Cuma Siverekli, "Depremde korkmadım. Ellerimizi açıp rabbimize dua ettik.  'Ya Rabbi, tüm Ümmet-i Muhammed'i koru' dedim. Daha sonra Allah'a kendim ve çocuklarım için dua ettim. Depremde bahçeye indik. İnsanlar bu zor günde birbirine yardım etsin."şeklinde konuştu.

Depremden sonra parka geldiğini söyleyen Berfin Sezer, "Depremde aşağı inerken bile titriyordum. Depremden sonra parka gelip oyun oynadım. Kaydıraktan kaydım. Piknik yaptım. Bir daha deprem yaşamamak için Allah'a dua edeceğim." diye konuştu.

Ravza Avcı ise "Deprem durduktan sonra parka geldik. Oyun oynadık. Allah bir daha deprem yaşatmasın. " şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler