Erzurum'da iş arayan depremzedeler, iş adamlarıyla buluştu

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla, Erzurum'da ikamet eden depremzedelerin istihdamına yönelik çalışma yapıldı.

Ekleme: 02.03.2023 16:13:35 / Güncelleme: 02.03.2023 16:13:35 / Güncel
Destek için 

Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen programda, kentte farklı sektörlerde faaliyet gösteren 30'un üzerinde firma ile iş arayan depremzedeler buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, programda yaptığı konuşmada, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve kamu kurumlarının deprem bölgesindeki çalışmalarının devam ettiğini ve belediye olarak Erzurum'a gelen depremzedelerin her türlü ihtiyacıyla yakından ilgilendiklerini belirtti.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, depremzedelerin mağduriyetlerini bir nebze olsun giderme anlamında İŞKUR’la işbirliği içine girdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin 6 Şubat gecesi büyük bir felaketle sarsıldığını hatırlatan Özakalın, "Hepimiz, herhangi bir felaket olduğunda oraya uzak durmaya çalışan değil, tam aksine en kısa sürede felaket bölgesine ulaşmaya, oradaki insanların elini tutup yaralarını sarmaya, acılarını paylaşmaya can atan asil bir milletin fertleriyiz." ifadesini kullandı.