''Biz okulumuzu ve arkadaşlarımızı özledik''

Deprem anını ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Akça kuzenler, okullarını ve arkadaşlarını özlediklerini söyledi.

Ekleme: 02.03.2023 11:50:05 / Güncelleme: 02.03.2023 11:50:51 / Röportaj / Ankara Haberleri
Destek için 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem anını ve sonrasında yaşadıkları anlatan minikler, depremde ve sonrasında yaşadıklarını İLKHA muhabirine anlattı.

Kahramanmaraş depremiyle yaşanan felaketin etkisi, Türkiye'nin birçok yerinden hissedilirken, binlerce öğrenci okullarından ve arkadaşlarından uzaklaşmak zorunda kaldı.

"3 gün aç ve susuz kaldık"

Meryem Rana Akça, "İlk depremde babam bizi kaldırdı. Sonra annem bizim üstümüzü giydirdi. Babam çıkarken eline birkaç tane battaniye aldı. Annem de ne olur ne olmaz diye doğalgazı kapattı. Sonrasında dışarı çıktık hep ağlıyorduk. Dışarı çıktıktan sonra bir okula gidip sabaha kadar orada kaldık. Saat 10-11 gibi yengemlerin evine gittik orada kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra ikinci deprem oldu çok korktuk. Ben annemin yanındaydım annem hemen bana sarıldı. İkinci depremden sonra tekrardan birinci depremden sonra kaldığımız okula gittik. Ama bizi almadılar çünkü tavanı çökmüştü. Sonrasında bir konteyner vardı oraya gittik. 3 gün aç ve susuz kaldık. Birileri bize gofret getirdi biz yiyebiliyorduk ama küçük kardeşim yiyemiyordu. Küçük kardeşim 'mama' diye ağlıyordu. Sonra dayım bizi gelip Ankara'ya getirdi. Bir hafta ev aradık en sonda bu evi bulduk." şeklinde konuştu.

"Arkadaşlarımı ve okulumu özledim"

Birinci depreme uykuda yakalandığını belirten Helen Akça, "Hemen dışarı çıktık. Yarım saat bekledikten sonra eve girip battaniye ve eşyalarımızı aldık. Sonrasında halam geldi bizi evine götürdü. Halam yemeği yere indirirken deprem oldu. Biz acele bir şekilde dışarı çıktık. Sonrasında konteynere gittik. 3 gün aç ve susuz bir şekilde kaldık. Sonra dayım geldi bizi pikapla Ankara'ya getirdi. Dayımlarda bir hafta kaldık. Arkadaşlarımı ve okulumu özledim." dedi.

"En çok arkadaşlarımı özledim"

Depremde en çok küçük kardeşlerinin etkilendiğini belirten Azra Sıdıka Akça, "Biz bisküvi falan yerken küçük kardeşim yiyemiyordu. Malatya'yı da arkadaşlarımı, öğretmenimi ve okulumu özledim. Burada yakında okul yok. Bu yüzden okula gidemiyoruz. Ben en çokta arkadaşlarımı özledim." şeklinde belirtti. (İLKHA)