Deprem bölgesi Şanlıurfa'da uyuşturucuyla mücadele devam etti

Zor zamanda bile uyuşturucuyla mücadelenin devam ettiğini belirten Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan,  kentte eş zamanlı olarak düzenlenen Operasyonlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Ekleme: 01.03.2023 17:55:06 / Güncelleme: 01.03.2023 18:03:01 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da uyuşturucuyla mücadele devam etti.

Gaziantep, Mersin ve Şanlıurfa'dauyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarına yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanlığında Operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz"

Zor zamanda bile fırsatçılara geçit verilmediğini ifade eden Vali Ayhan, "Uyuşturucuyla mücadelemiz aylardır hız kesmeden devam ediyor. Ülke, bölge, il olarak zorlu bir süreç yaşıyoruz ama hamd olsun bu süreçlerin üstesinden geliyoruz. Uyuşturucuyla mücadele gösterdi ki her alanda mücadele etmekle birlikte zor zamanda bile fırsatçılara fırsat verilmediğinin de en güzel göstergesidir. Bakanlığımızın himayesinde hummalı bir mücadeleyle zehir satıcılarına göz açtırmıyoruz." dedi.

Vali Ayhan, "Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığımızca uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarına yönelik olarak düzenlenen 'Kökünü Kurutma Operasyonu' kapsamında Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa olmak üzere 3 ilimizde operasyon gerçekleştirilmiştir. Şanlıurfa ilinde 13 ilçede, 81 ayrı adreste 81 şüpheliye yönelik olarak bu sabah itibariyle eş zamanlı olarak 808 personelin katılımı ile gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.

Aranan 62 şahıs yakalandı

Düzenlenen eş zamanlı operasyonda 81 şüphelinin gözaltına alındığını ve aranan 2 şahsın yakalandığını belirten Vali Ayhan, 81 şüphelinin gözaltına alındığını 62 aranan şahsın yakalandığını, 12 bin gram eroin maddesi, 10 bin gram esrar maddesi, 100 gram metamfetamin, 10 kök kenevir, 100 gr kenevir tohumu, 7 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 2 adet hassas terazi, 2 adet kalaşnikof, 19 adet tabanca, 18 adet av tüfeği, 30 adet tabanca şarjörü, 236 adet tabanca fişeği, 43 adet kalaşnikof fişeği, 206 adet av tüfeği kartuşu ve 48 bin 600 TL para ele geçirildiğini duyurdu.

Vali Ayhan, olayla ilgili olarak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda tahkikata başlanıldığını bilgisini verdi.

Koşullar ne olursa olsun her zaman suçun ve suçlunun ensesinde olacaklarını vurgulayan Vali Ayhan, "Millet sanki sadece bizim bütün enerjimizi depremin etkilerini azaltmaya verdiğimizi zannedebilirler ki değil. Koşullar ne olursa olsun her zaman suçun, suçlunun her daim ensesinde olduğumuzu da bu operasyonla göstermiş olduk." ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan, zor günlerde basın mensuplarının özveri ile çalışmasının önemli olduğuna dikkat çekerek basın mensuplarına teşekkür etti. (İLKHA)