Filistinli esirlerin direnişi sürüyor

Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinli esirler, kendilerine yönelik baskılar ve bazı haklarının geri alınması nedeniyle başlattıkları direnişlerine devam ediyor.

Ekleme: 01.03.2023 08:50:04 / Güncelleme: 01.03.2023 08:58:39 / Dünya
Destek için 

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirler, siyonist rejimin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in baskıları sonucu, cezaevleri yönetiminin bazı haklarını geri alması ve kendilerine yönelik baskıları artırması sebebiyle başlattıkları sivil isyanı, 15 günden beri sürdürüyor.

Filistin Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, esirlerin isyan programı çerçevesinde tüm koğuşları denetime kapattıkları belirtildi.

Açıklamada önümüzdeki hafta içinde esirlerin, isyan etkinliklerini daha da katılaştırmak ve daha sert tavırlar ortaya koymak için yeni birtakım adımlar atacağı ifade edildi.

Açıklamada, sivil isyan programının başlatılmasının üzerinden iki hafta geçtiği, cezaevleri yönetimi tarafından şu ana kadar gerginliği azaltacak herhangi bir adım atılmadığına dikkat çekildi.

Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı, esirlerin davalarında ısrarlı olduklarını, direniş programlarını sürdüreceklerini, herhangi bir gelişme olmaması durumunda da Ramazan ayının girmesiyle birlikte genel bir açlık grevi başlatmayı planladıklarını dile getirdi.

Aşırı ırkçı siyonist Ben-Gvir başta esirlerin fırınlarının kapatılması ve su kullanım limitlerinin düşürülmesi olmak üzere onlara yönelik baskı ve zorbalığı artıran muhtelif uygulamalar başlatmıştı. (İLKHA)