Umut Kervanı Vakfı'na ait Kahramanmaraş’taki aş evinde günlük 40 bin kişiye yemek hizmeti veriliyor

Umut Kervanı Vakfı'nın deprem bölgelerindeki hizmeti sürüyor. Kahramanmaraş’taki aş evinde günlük üç öğün aş pişiyor ve günlük 40 bin kişiye yönelik yemek hizmeti veriliyor.

Ekleme: 27.02.2023 17:25:03 / Güncelleme: 27.02.2023 17:25:03 / Güncel / Kahramanmaraş Haberleri
Destek için 

Umut Kervanı Vakfı'na üye dernekler, dönüşümlü olarak ekipler halinde depremden etkilenen illerde faaliyetlerini sürdürüyor. Aş evi, enkaz çalışmaları, temel ihtiyaç malzemeleri gibi birçok alanda hizmetler aktif bir şekilde sürüyor.

Umut Kervanı Van yetkilisi Sabri Yıldırım, bölgedeki çalışmaları hakkında İLKHA’ya  açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Doğukent bölgesindeki tek aş evi olan Umut Kervanı Vakfı Kahramanmaraş aş evi, merkezi sistemle günlük 4 farklı bölgede 40 bin kişiye yönelik aş hizmeti verdiklerini belirtti.

“Van’dan 20 kişilik ekiple geldik”

Umut Kervanı Van olarak yaklaşık bir haftadır bölgede olduklarını ifade eden Van Umut Kervanı Derneği yetkilisi Sabri Yıldırım, “20 kişilik bir ekiple yaklaşık bir hafta önce Van’dan geldik. Allah’a hamdolsun 3 gündür aş evimizi de kurduk. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde burada çalışıyorlar. Aşçı arkadaşlar ve yardımcıları burada hizmet veriyorlar. Her biri fedakârdık gösterip işlerini bırakıp buraya yardıma geldiler. Kimi özel memur, kimi özel sektörde çalışmaktalar. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

“Aş evimize gelen tüm vatandaşları yemek vermeden göndermiyoruz”

Kurulan çadırlarda yardım dağıtım depolarının da olduğunu aktaran Yıldırım, “Yardım çadırlarında da görevli arkadaşlarımız var. Günlük yaklaşık 40 bin kişiye aş hizmeti veriliyor burada. Yemeklerimiz sabah 7’de başlıyor, gece 12’ye kadar sürekli bir şekilde yemek dağıtımımız devam ediyor. Sabah, çorba, öğle yemek, yemekten sonra tekrar çorba ve akşam tekrardan yemek ikramı oluyor.  Allah’a hamd olsun aş evimize gelen vatandaşı yemek yemeden göndermiyoruz. Doğukent bölgesinde çok güzel bir organizasyon var. Her şey çok olumlu ve olumlu tepkiler alıyoruz. Dün itibariyle de yetkililer bizi ziyaret edip çalışmalarımız hakkında bilgi alıp gayet memnun olduklarını dile getirdiler.” ifadelerine yer verdi.

“Buradan çıkan yemekleri 5 merkezde bulunan aş evlerimize gönderiyoruz”

Yıldırım, “Burası merkez aş evi, buradan çıkan yemekler 5 merkezde bulunan aş evlerimize gönderiyoruz. Günlük burada 20 bin ile 25 bin kişiye yemek hizmeti sunuyoruz. Bunun yanında, toplamda 12 Şubat, Türkoğlu, Doğukent, Ebrar Sitesi mevkii olmak üzere 4 noktada, diğer merkezlerimizle beraber günlük 40 bin kişiye yemek ikramımız var. Bunların dağıtımını da bizler yapıyoruz. Allah’a hamd olsun çok güzel bir çalışmamız var burada.” açıklamasını yaptı.

Malzeme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Yıldırım, hayırseverlere çağrıda bulunarak, “Bizler Umut Kervanı Vakfı olarak deprem bölgelerinde bayrama kadar ve ihtiyaç ahalinde bu süreyi uzatarak buralarda kalmayı düşünüyoruz. Depremzedelere daha iyi ve daha uzun sureli hizmet verebilmek için ayni ve nakdi yardımların devam etmesi gerekir. Ürün yetiştirmekte zorlanıyoruz. Farklı yemek çıkarmak istiyoruz ancak imkansızlıklardan ötürü çeşit pek çıkaramıyoruz. Hayırseverler et ve farklı gıda konusunda yardımcı olsunlar.” şeklinde konuştu. (İLKHA)