150 yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesi ek bina için kazı çalışmasına başlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından Kızıltepe Devlet Hastanesi yerleşkesine yapılacak olan ek bina projesi kapsamında iş makineleri kazı yaparak ilk çalışmayı başlattı.

Ekleme: 27.02.2023 11:50:05 / Güncelleme: 27.02.2023 11:55:43 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin’de yapılacak Şehir Hastanesi projesi içinde bulunan Kızıltepe Devlet Hastanesi ek binasının kazı çalışmaları başladı. Devlet hastanesi otopark alanında yapılacak ek bina için iş makineleri ilk kazıyı yaptı.

Kızıltepe ilçesindeki yoğun nüfus ve buna bağlı olarak kişi başına düşen yatak sayısının yetersiz olmasının yanı sıra çevre il-ilçelerden de gelen hastalar ile büyük bir yoğunluk yaşayan Kızıltepe Devlet Hastanesinde yaşanan ihtiyacı gidermek amacıyla alınan ek hastane binası yapılması kararı kapsamında Hastanenin otopark alanı olarak kullanılan alan üzerinde yapılması planlanan 150 yatak kapasiteli ek binanın inşaat çalışmalarına start verildi. İş makineleri çalışma başlatarak kazıya başladı.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Serdar Kalkan’dan edinilen bilgiye göre, ek binanın oda bazlı 110 yataklı olacağını ve hastanede anjiyo bölümünün yanı sıra yanık ünitesi, Yeni doğan küvöz ünitesi ile çocuk yoğun bakım ünitelerinin ve ameliyathanenin de içinde yer alacağını belirterek toplamda 150 yatak kapasiteli olacağı ve ek binanın ağırlıklı olarak çocuk ve kadın doğum hastalarına yönelik kullanılacağını söyledi. (İLKHA)