NASA depremin öncesi ve sonrasını paylaştı

NASA, Asrın Felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilen illerden birisi olan Hatay'ın deprem öncesi ve sonrasını gösteren kızılötesi uydu görüntülerini paylaştı.

Ekleme: 26.02.2023 23:48:10 / Güncelleme: 26.02.2023 23:48:56 / Araştırma
Destek için 

Depremlerden Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere 11 il ağır darbe aldı. NASA, Antakya'nın deprem öncesi ve sonrasına ait kızılötesi uydu görüntülerini paylaştı.

NASA'nın paylaştığı haritalarda deprem öncesi ve sonrası Antakya merkezinde ve çevresinden yayılan ışık miktarı gözler önüne serildi.

Öncesi 

Sonrası 

NASA, bulut, hava kirliliği, kar ve benzeri durumların uydu görüntülerini etkileyebileceğini belirtirken bunların analiz edilmesinin de kritik bir öneme sahip olduğunu duyurdu.

NASA'nın özel birimi olan Black Marble HD ile çekilen görüntülerde Antakya'nın büyük bir kesiminin karanlığa büründüğü belirtilirken güneybatıdan Dursunlu, Harbiye, Samandağ, batıdan Günyazı, doğudan Ziyaret ve kuzeyden Alazı bölgelerinin karanlığa büründüğü belirtilirken Kahramanmaraş ve Adıyaman'ın da karanlıkta kaldığı belirtildi.

Chıp

Etiketler: