İçi de dışı da faşist!

Futbol spikeri Ertem Şener, mültecilere nefret kustuğu videoyu sosyal medya hesabından ''İçim de bir dışım da…'' notuyla paylaştı.

Ekleme: 26.02.2023 19:33:54 / Güncelleme: 26.02.2023 19:46:22 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kahramanmaraş merkezli deprem mülteci nüfusunun yoğun olduğu illerin yanı  sıra Suriye'de de büyük bir yıkıma sebep oldu, deprem ve yetersiz arama kurtarma ekipmanı sebebiyle binlerce Suriyeli yaşamını yitirdi. Ülkelerinde 10 yıldır devam eden iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler Kahramanmaraş merkezli depremle sarsıldı. Evlerinden olan binlerce kişi şimdi de ırkçılıkla mücadele ediyor. ''Onları çadırlara almayın, yurtlara yerleştirmeyin'' çağrılarından sonra şimdi de ''gitsinler, evlerine depremzedeler yerleşsin'' sloganları başladı. Yaşanan böylesi felakette bile evleri defalarca başlarına yıkılan ve doğdukları toprakları terk etmek zorunda kalan mültecilerle empati kuramayan zihniyet bir de saldırıya başladı. 

Son olarak Beyaz TV'deki Beyaz Futbol programında mültecilere nefret kusan Ertem Şener; "3-5 tane Suriyeli çıkıp gidiyor 10 bin kişi toplanmışlar, diyorlar ki 'Kendimizi güvende hissetmiyoruz, sallanıyoruz vatanımıza dönüyoruz. Şimdi mi vatanınız oldu? Çıkın gidin, defolun gidin. Hepiniz birden gidin. Boşaltın gidin. Evlerinize bizim dışarda kalan halkımız girsin. Nankörsünüz siz ya, Türkçe de öğrenmişsiniz ya! Ahlaksızsınız siz." diyerek skandal bir açıklama yaptı. 

Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar