Amerika kıtasının en büyük hapishanesine ilk nakil gerçekleşti

Dünya, El Salvador'dan gelen görüntüleri konuşuyor. El Salvador’da Amerika kıtasının en büyük hapishanesi olarak belirtilen 40 bin kişi kapasiteli cezaevine ilk nakil gerçekleşti. 2 bin çete üyesi hapishaneye götürüldü. 

Ekleme: 26.02.2023 18:09:24 / Güncelleme: 26.02.2023 18:11:49 / Dünya
Destek için 

Orta Amerika ülkesi El Salvador’da 40 bin kişi kapasiteli Amerika kıtasının en büyük hapishanesine ilk nakil gerçekleşti.

Mega hapishaneye nakledilen 2 bin çete üyesi yarı çıplak, elleri kelepçeli ve yalın ayak olarak görüntülendi.

El Salvador Devlet Başkanı Başkan Nayib Bukele yaptığı açıklamada, "Burası, nüfusa daha fazla zarar veremeyecekleri yeni evleri olacak" dedi.

Bukele'nin cinayetler ve diğer şiddet içeren suçlardaki artışın ardından suça karşı ilan ettiği savaş kapsamında on binlerce kişi, olağanüstü hal kapsamında tutuklandı.

Suçla mücadele operasyonlarında 64 binden fazla şüpheli tutuklandı. Hükümet, toplu tutuklamaların amacının çeteleri "tamamen ortadan kaldırmak" olduğunu açıkladı.

Yetkililer, MS-13 ve Barrio-18 gibi suç çetelerinin sayısının on binlerce olduğunu ve cinayet, gasp ve uyuşturucu kaçakçılığından sorumlu olduğunu açıkladı.

Başkent San Salvador'un 74 kilometre güneydoğusundaki Tecoluca'da bulunan mega hapishane sekiz binadan oluşuyor ve her bir binada "100'den fazla" mahkumu tutmak için yaklaşık 100 metrekarelik 32 hücre bulunuyor. (İLKHA)