Bakan Akar'dan PKK açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "1 Ocak'tan itibaren 261 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Ekleme: 25.02.2023 13:45:07 / Güncelleme: 25.02.2023 13:57:44 / Güncel
Destek için 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da nöbet, devriye, arama kurtarma ve yaşam destek faaliyetlerini yerinde takip eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kilis'e giderek bölgedeki incelemelerine devam etti.

Kilis Çıldıroba'daki Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığına giden Bakan Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ile sınır hattı ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımı ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

Deprem bölgesinde 57 tabur ve 100 arama kurtarma timi toplam 40 binden fazla asker, uzman ve teknik personelin görev yaptığını aktaran Bakan Akar, 29 arama kurtarma köpeğinin de bulunduğu teknik personel dâhil 2 bin 368 arama kurtarma personelinin 326 kişiyi enkaz altından sağ çıkardığını, 2 bin 457 vatandaşın cenazesine ulaştığını belirtti.

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda önemli başarılar sağlandığını aktaran Bakan Akar, "Teröristlerin 'girilemez' dediği alanları Mehmetçik teröristlerden büyük ölçüde temizledi. Irak sınırındaki gözetlemesi ve kontrolü zor olan 302 kilometrelik alan teröristlerden büyük ölçüde temizlenerek kontrol altına alındı, güvenlik ileriden sağlanır hâle geldi. Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar 523 terörist etkisiz hâle getirildi. Teslim olmalar, çözülmeler artarak devam ediyor." diye konuştu. (İLKHA)