HÜDA PAR Hatay İl Başkanı Emre: Depremzedelere acilen konteynır evler tahsis edilmeli

Hatay'da insanların şahsi ihtiyaçlarını gidermede büyük zorluklar yaşadığını belirten HÜDA PAR Hatay İl Başkanı İsa Emre, bu ihtiyaçların giderilmesi için konteynır evlerin hızlı bir şekilde depremzedelere tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 25.02.2023 12:25:05 / Güncelleme: 25.02.2023 12:25:05 / Güncel / Hatay Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Hatay'da insanların çadır kentlerde bireysel ihtiyaçlarını gidermede ciddi sorunlar yaşadığını vurgulayan Hatay İl Başkanı Emre, çok acil şekilde konteynır evlere ihtiyacın olduğunu ifade etti.

"İlk güne göre çalışmalar daha iyi"

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 il içerisinde yıkıma en fazla uğrayan ilin Hatay olduğuna dikkat çeken Emre, "Şu an ilk güne göre burada çalışmalar daha iyi. Enkazlar kaldırılıyor. İnsanların bu durumda ihtiyaç duyduğu şeylere ulaşma imkanı biraz daha fazlalaştı. Toplumumuzdaki yardımlaşma duygusu da bu yaranın biraz daha çabuk kapanmasına vesile oluyor, olacak." dedi.

"İsteğimiz yardımların peyderpey ama sürekli olarak gelmesidir"

Toplumun duyarlı olduğunu belirten Emre, "Türkiye'nin her yerinden insanlar, kurumlar, şirketler, belediyeler yardımlarını buralara gönderiyorlar. Tabi bizim onlardan isteğimiz bu yardımların peyderpey ama sürekli olarak gelmesidir. Çünkü bu bir süreç. Hemen kapanacak bir durum yok burada. Kırıkhan, Antakya için bir şehir yıkıldı diyebiliriz. Buraların yeniden imar edilmesi, bu şehirlerin ayağa kalkması uzun sürecektir. Bundan dolayı mağduriyetler de haliyle sürecektir." diye konuştu.

"Mağduriyetler bitene kadar yardımların gönderilmesini istiyoruz"

Deprem bölgesine yapılan yardımların kesilmemesi gerektiğini vurgulayan Emre, şöyle devam etti:

"Mağduriyetler bitene kadar yardımların gönderilmesini istiyoruz. Deprem gibi musibetlerde en büyük ihtiyaç barınma ihtiyacıdır. Çünkü insanların evleri yıkılıyor. Haliyle sokakta yaşama durumu oluşuyor. Depremin ilk gününde çok acil çadır ihtiyacı oluşmuştu. Şu an birçok yerde çadır kentler kuruldu, kurulmaya da devam ediyor."

"Konteynır evler çok hızlı şekilde depremzede ailelere teslim edilmelidir"

Şehirlerde konteynır kentlerin de kurulmaya başlandığını ancak bunun çok yetersiz olduğunu dile getiren Emre, şunları söyledi:

"İnsanların şahsi ihtiyaçları çadırlar içerisinde ne kadar giderilebilecek? Bunlar soru işaretleri. Bunun da ortadan kalkması için konteynır evlerin çok hızlı bir şekilde depremzede ailelere teslim edilmesi lazım. Lavabo, banyo gibi ihtiyaçların çadır kentlerde giderilmesi çok zor. Bu ihtiyaçların giderilmesi için mobil araçlar kuruldu ama bunlar geçici pansuman tedbirler. Evler yapılıncaya kadar kalıcı bir çözüm için konteynır evlerin hızlı bir şekilde depremzedelere tahsis edilmesi gerekiyor."

"Bu bir imtihandır"

Ülke olarak büyük bir musibet yaşadıklarını anımsatan Emre, "Allah vefat eden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar nasip etsin. Bu musibetten O'nu razı edecek bir duruşla çıkmayı hepimize nasip etsin. Elbette bir musibet, imtihandı. Bu imtihanla inşallah doğuyla batının, kuzeyle güney arasının çok uzak olmadığını fark ettik. Yürekler insanları bir anda bir araya getirebiliyormuş. Bugün depremin hangi iline giderseniz gidin Türkiye'nin her yerinden insanlar orada. Bu da inşallah aramızdaki kardeşliğin, muhabbetin artmasına neden olacaktır." ifadelerini kullandı.(İLKHA)