Adana'da depremde hayatını kaybedenlerin mezarları hüzünlendiriyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremin vurduğu illerden birisi olan Adana'da vefat eden 418 kişinin defnedildiği Kabasakal Mezarlığı'ndaki kabirler, görenleri hüzünlendiriyor.

Ekleme: 24.02.2023 17:05:05 / Güncelleme: 24.02.2023 17:05:05 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Adana'da 13 bina yıkıldı ve 25 bina zarar gördü. Bu binalarda 418 kişi hayatını kaybederken 34 vatandaş sağ kurtarıldı.

Hayatını kaybeden vatandaşların defnedildiği Kabasakal Mezarlığı'nda, hayatını kaybedenlerin yakınları, kiminin tespihini, kiminin kravatını, kiminin yazmasını, kiminin oyuncağını, kiminin ise mezar tahtasına fotoğrafını koyup duygu dolu mesajlar yazdı.

Yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, hayatta kalan aile fertleriyle birlikte mezar başlarına gelerek dualar ediyor.

Yaşanan depremde 25 yakınını ve Adana'da yaşanan yıkımda da 5 akrabasını kaybeden Gürkan Kebude, yaşanılan acının tarifi olmadığını ve kendilerine annesini, babasını ve kardeşini kaybeden yeğenlerinin emanet kaldığını söyledi.

Kebude, "Bacanağım, baldız, çocuğu, eşimin dayısı, yengesi ve üç tane de çocuk hayatını kaybetti. Büyük çocuk askerden yeni gelmişti, diğer büyük kız da Muğla'da okuyordu izne gelmişti. Rabbim aldı götürdü, yapacak bir şey yok. Acının tarifi yok. Bir de bize yeğenimiz kaldı, bacanağın emaneti; onlar bizim canımız, ciğerimizdi ama takdiri ilahi.  Allah mekânlarını cennet eylesin, yattığı yerler nur olsun. Ev yerle bir oldu, dikili bir ağaç dahi kalmadı. Bir anda 20 ila 25 kişiyi kaybettik. Burada şu an defnedilmiş beş kişi var, gerisi orada (Hatay).

Yeğenlerinin ağladıkça kendilerini de hüzünlendirdiğini ifade eden Kebude, gerekli başvuruları yaptıklarını ve bacanağından kalan emanete sahip çıkacağını belirtti. (İLKHA)

İlgili Galeriler