Eğitim Bir-Sen Nusaybin Temsilciliği, düzenlediği basın açıklamasıyla Sevgi Yuvası Anaokulu Müdürü ile bir öğretmene yapılan saldırıya tepki gösterdi.
Darp edilen okul müdürü ve öğretmeni Nusaybin Devlet Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Nusaybin Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Şafak Kavak ve beraberindeki öğretmenler daha sonra basın açıklaması yaptı.
Kavak, "Eğitimciye şiddete dur demek, sesimizi yetkililere duyurmak, çözüm bulma iradesini harekete geçirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Toplanma Gündemimiz, maalesef, güzel Nusaybin ilçemizde yaşadığımız ve biz eğitim çalışanlarını derinden üzen şiddete şahit olmamızdır. Nusaybin’de Sevgi Yuvası Anaokulu Müdürü Orhan Zengin ve Rehber Öğretmen Ercan Nergiz arkadaşımızı 4-5 kendini bilmezin darp etmesi tam anlamı ile eşkıyalıktır. Biz eğitim çalışanları olarak, yetkililerden sesimize kulak vermelerini, toplumumuzda giderek artan şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınmasını, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir kanun maddesinin Öğretmenlik Meslek Kanununa mutlaka eklenmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Eğitim çalışanlarına dönük şiddetin soruşturulması ciddiyetle yapılmalı, cezalar ve sosyal sonuçları da ağır olmalıdır"
Eğitim camiasına yönelik bu tür eylemlerin ağır bir şeklide cezalandırılması hakkında konuşan Kavak, "Eğitim çalışanlarına şiddete ilişkin yazılı ve sözlü basında ki haberlere bir yenisi de Nusaybin’de eklenmiştir. Bu şiddet asla kabul edilemez. Aslında kaybettiğimiz, toplum içindeki sevgimiz, saygımız, vicdanımızdır. Aslında kaybettiğimiz geleceğimiz, milli değerlerimizdir. Hani bu meslek, kutsal bir meslekti. Hani “bir harf öğretenin 40 yıl kölesi” oluyorduk. Hani muasır medeniyetler seviyesine öğretmenlerimizle ulaşacaktık. Artık eğitim çalışanlarımıza dönük şiddet olaylarının üstü kapatılmamalı, bu olaylar sadece idari ve adli soruşturmalarla geçiştirilmemeli, yaptırımlar para cezasından ibaret kalmamalıdır. Eğitim Çalışanlarına dönük şiddetin soruşturulması ciddiyetle yapılmalı, cezalar da sosyal sonuçları da ağır olmalıdır. Bunlar gerçekleştirilmeden, yasalarla düzenlenme yapılmadıkça önleyici ve caydırıcı sonuç almak mümkün değildir." şeklinde belirtti.
Kavak, eğitimcilere yapılan fiziksel şiddet hakkında kalıcı çözümlerin yapılması için yetkililere çağrıda bulunarak, "Bu yasal düzenlemeler yapılmaz ise, bizler daha çok bu üzücü haberleri okuyacak, her defasında hayıflanacak, gelinen ve yaşanan olaylara üzülmeye devam edeceğiz. Biz eğitim çalışanları olarak ne bu tip olayları basında görmek ne şahit olmak ne de yaşamak istemiyoruz. Eğitim Bir Sen olarak, şiddet sorununun kaynaklarını kurutacak çözümlerin mutlaka üretilmesi gerekliliğini her fırsatta dile getirdik, bundan sonra da getirmeye de devam edeceğiz. Bize göre eğitim çalışanlarının, şiddete karşı yasal güvenceyle korunması gerekmektedir. Toplumsal şiddet olaylarını önlemek adına, bizzat eğitim sisteminin kendisi şiddeti ortadan kaldıran bir araç olmalıdır. Bunun ilk adımı da içinde şiddetle ilgili kanun maddesinin de olacağı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, ait olduğu mesleğe ve kendine yakışır şekilde güçlendirilmesidir. Bu vesile ile, söz konusu failleri kınadığımızı, bu olayın son olmasını temenni ettiğimizi, tekrar eğitim çalışanlarımızın da toplumumuzun da şiddete bir kez daha şahit olmamasını, Eğitim Bir Sen olarak, her daim eğitim çalışanlarımızın yanında olacağımızı ve bu olayın hem hukuksal hem de idari olarak takipçisi olacağımızı beyan ederiz." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)