Batman Üniversitesi depremden etkilenen vatandaşların yanında

Batman Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok şehri etkileyen deprem felaketinin ardından depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak ve çalışmalara destek vermek amacıyla deprem bölgesine çeşitli destekler sağladı.

Ekleme: 20.02.2023 18:05:07 / Güncelleme: 20.02.2023 18:05:07 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, depremin ardından üniversite bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar ve depremden etkilenen vatandaşlara sağlanan destekler hakkında bilgiler verdi.

Depremden etkilenen vatandaşların yanlarında olduklarını belirten Rektör Demir, ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya gayret gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Rektör Demir, şu bilgileri paylaştı: "Valiliğimiz tarafından yapılan açıklamaya istinaden ikinci bir değerlendirmeye kadar eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verileceğini duyurduk. Depremin gerçekleştiği ilk saat itibariyle eğitim-öğretim faaliyetlerine rutin bir şekilde devam edilebileceği düşüncesiyle illerinden Batman'a gelen öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak için yaklaşık 300 öğrencimizi, yurtlarından üniversitemiz spor salonuna taşıyarak güvenli alana getirdik. Deprem felaketinde yaralanan vatandaşlarımız için Kızılay’ın Kan Bağışı Merkezindeki bağış kampanyasına kan vererek destekte bulunduk. Depremden etkilenen öğrencilerimizin taleplerini ve durumlarını online olarak da takip edebilmek için acil.batman.edu.tr sitesini aktif hale getirdik ve gerekli duyuruları sağladık.

Bu kanal üzerinden afet bölgesindeki üniversitemiz öğrencileri tespit edilerek kendilerine ulaşmak, aileleri ve yakınları hakkında bilgi sahibi olabilmek için gerekli çalışmaları başlattık. Batı Raman ve Merkez Kampüsümüzde bulunan binaların yüksek katlı olmaması nedeniyle kampüs alanlarımızı halkımıza açarak güvenli toplanma alanları oluşturduk. Kampüslerimizde misafir edilen vatandaşlara sıcak çorba ve çay ikram ettik. Sason ilçe merkezine nazaran düz bir alanda bulunan Sason Meslek Yüksekokulumuzun bulunduğu yerleşkemizi AFAD'a tahsis ederek toplanma alanının oluşturulmasını sağladık."

Milletin yanında olmaya ve acılarını bir nebze de olsa dindirmeye çalıştıklarını ifade eden Rektör Demir, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Batman Üniversitesi olarak ayni ve nakdi yardım kampanyalarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yoğun bir çalışma yürüttük. Toplanan yardımların bulunduğu ve AFAD ile koordineli bir şekilde yola çıkan ilk tır, Adıyaman Merkeze, ikinci tır ise Malatya Merkeze ulaştırılarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik. Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi Programı öğrencilerinin bölüm akademisyenleri öncülüğünde ürettikleri sıvı sabunu, ilk tırda 120, ikinci tırda 760 olmak üzere toplam 880 bidon, depremden etkilenen vatandaşlarımızın hijyen ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla deprem bölgesine gönderdik. İl Koordinasyon Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda otobüs ve ambulanslarımızı afet bölgesine ulaşmak üzere yola çıkardık, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla üniversitemize ait kepçe ile kepçe operatörü personelimizi Adıyaman’a; ayrıca 3 otobüs, 1 minibüs ve 1 hasta nakil aracımızı da personeliyle birlikte deprem bölgesine görevlendirdik. Depremden etkilenen illerimizden Batman’a gelen vatandaşlarımızı, TPAO içerisinde bulunan lokalde ziyaret ettik. Kendilerine psikolojik destekte bulunarak onların yanında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Üniversitemiz Psikoloji ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanları, deprem bölgesindeki ailelerin çocuklarına psikososyal destek sağlamaları ve çocukların yaşadıkları travmatik duyguları en aza indirmeleri amacıyla gerekli çalışmaları yürütecekler. Üniversitemiz kampüsünde bulunan yurtlara yerleştirilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları yakından takip ederek, ihtiyaçlarına yönelik görüşmeler yaptık. İmkânlarımız dâhilinde Adıyaman'da bulunan vatandaşlarımıza 10 adet çadır gönderdik. Üniversitemiz Senatosu ile yapılan istişareler sonucunda öğrencilerimizin mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için akademik takvime ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.  Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve çalışmalara gönüllü destek vermek isteyen personelimiz ve öğrencilerimizden gelen talepleri topladık ve konu hakkında AFAD ile görüşmeler gerçekleştirdik."

Vatandaşların yaralarının sarılması için ellerinden gelen gayreti maddi ve manevi anlamda göstereceklerini vurgulayan Rektör Demir, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Ülkemizdeki tüm kurumlar ve vatandaşlar gibi Batman Üniversitesi de tüm birimleri, personeli ve öğrencisiyle deprem bölgesine yardımların ulaşması için seferber oldu. Batman Üniversitesinin sahip olduğu her imkânı, depremden etkilenen vatandaşlarımızın lehine kullanmak için gayret gösteriyoruz. Gördüğümüz bu yardımlaşma ruhu, ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerin atlatabilmesini de sağlayacak olan birliktelik ruhudur. Ülke olarak çok büyük bir felaket ve acıyla karşı karşıya kaldık. Ancak birbirimizin yaralarını sararak, birbirimize destek olarak acılarımızı hafifletilebiliriz. Yaşanan acı ve felaket hepimizindir. Bu yarayı sarmak ve devletimize destek vermek için tüm kurumlarımızla koordineli olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz."(İLKHA)