İskenderun'da çadır kentte hazırlıklar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremin etkili olduğu Hatay'da çadır kentin karılacağı alanda altyapı ve elektrik şebekesi çekiliyor.   

Ekleme: 19.02.2023 16:15:05 / Güncelleme: 19.02.2023 16:15:05 / Güncel / Hatay Haberleri
Destek için 

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem Türkiye'de 10 ilde yıkımlara neden oldu.

Şiddetli depremin vurduğu yerlerden biri de Hatay'ın İskenderun ilçesi oldu. Depremzedeler için İskenderun Limanı'nın yan tarafında bulunan ve eski hayvan pazarı olarak adlandırılan alanda kurulan çadır kent hazırlıkları devam ediyor.

Kurulan çadır kent çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Gazi Kaya, "Burası depremde yanan İskenderun Limanının tam karşısı ve eski hayvan pazarı olarak kullanılan bir gölge. Burası 44 dönüm üzerinde kurulu bir çadır kenttir. Beylikdüzü Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak bu alanın bütün çadır kurulumunu ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesini üstlendik. Depremin ilk gününden bugüne kadar afet koordinasyon merkezinde toplandık ve ekiplerimiz buradayız. İlk nefes arama kurtarma ekibimiz bölgeye gelip çalışmalarına başladı. Hemen arkasından ikinci ekibimiz bu alanın teşrifatıyla ilgili bölgeye intikal ettiler ve bizlerde onlarla buraya geldik." dedi.

Kaya, "Şu an bu alanda yaklaşık 500 küsur çadır var. Bununla birlikte büyük stoklama alanları oluşturduk. Endüstriyel mutfak kurduk ve saatte 750 kapasiteli ekmek fırını üreten dahil ettik. Onun dışında depolanma alanları, tuvalet ve diğer ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar yaptık. Bununla birlikte buraya çocuklar için gezici kütüphanemizi gelirdik. Çocuklarımız için psikolog ve okul öncesi öğretmenlerimiz de buradadır. Salgın riskine karşıda hekimlerimiz burada ve düzenli olarak çevrede ilaçlanamaya başlanacak." İfadelerini kullandı.

Elektrik çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Kaya, "Şu anda elektrik direklerimiz çekilmekte ve bir iki gün içerisinde elektriği de sağlayacağız. Bölge eski hayvan pazarı olduğu için alt yapı anlamında çok sıkıntılıydı. Alt yapı için destekler aldık. Endüstriyel mutfağımız tam faaliyete geçtiğinde günlük 15 bin kişiye yemek üretecek şekilde hizmet verecek. Sadece çadır kentte kalanlara değil, dışarda kalan diğer depremzedelerinde boş göndermiyoruz. Beylikdüzü belediyesinden buraya şu ana kadar 170 tır yardımımız ulaştı ve ulaşmaya da devam edecek. Bu yardım tırlarının içerinde halkında göndermiş olduğu yardım kolilerini bölge halkına dağıtıyoruz. İnsanlar can havliyle evlerinden çıktıklarından dolayı her şeye ihtiyaçları var." şeklinde  konuştu.

Kaya, "Şu anda ise 6 bin kapasiteli bir yemek üretimimiz var. Çadır kurulumlarımız tamamlanmak üzeredir. Sadece kendi kurtuluşumuzla değil bölgeden gelen diğer askeriye, polis ve diğer kamu kurumlarından da yaklaşık 200'e yakın çadırı kendilerine tahsis ettik. Hayatını kaybedenler için bir şey yapamayız ama kalanların hayatları bir şekilde devam ediyor. Bizlerde onların hayata devam edebilmeleri için en azından bir parçada olsa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." dedi. (İLKHA)

 

İlgili Galeriler