Hamanei: İslam ülkeleri deprem hadisesine kayıtsız kalmaz

​​​​​​​İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremin tüm İslam ülkelerini ilgilendirdiğini söyledi.

Ekleme: 18.02.2023 16:20:03 / Güncelleme: 18.02.2023 16:20:03 / Güncel
Destek için 

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem Türkiye'de 10 il ve Suriye'de etkili oldu.

Başkent Tahran'da İslam ülkeleri temsilcileri ve İranlı askeri yetkililerin katıldığı programda konuşan Hamanei, İslam ülkeleri arasında iş birliği vurgusu yaptı.

Hamanei, Türkiye'de meydana gelen ve Suriye'de de büyük yıkıma yol açan depremlere yönelik, bu hadisenin tüm Müslümanları ilgilendirdiğini, İslam ülkelerinin buna kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurguladı.

İslam ülkeleri arasındaki iş birliğinin sözde değil, gerçek anlamda olması gerektiğini belirten Hamanei "Müslümanların gerçek anlamda iş birliğine ve dayanışmaya ihtiyaçları var. Bu iş birliğini sağlamalıyız. Bazen beklenmedik sorunlar ve felaketler yaşanabilir" dedi.

Bu depremlere karşı Müslümanların kayıtsız kalamayacağını ve tüm Müslümanların birbirlerinin acılarını ve sorunlarını paylaşmaları gerektiğini söyleyen Hamanei, "Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremler büyük bir hadisedir. Bu deprem tüm Müslümanları ilgilendirir ve İslam ülkeleri bu hadiseye kayıtsız kalamaz. Yani gerçek anlamda herkes bu acıyı ve derdi hissetmelidir" ifadelerini kullandı. (İLKHA)