Şarkul Avsat'ın haberine göre, Paris merkezli OECD bir araştırmaya dayanarak, AB nüfusun üçte birinden fazlasının Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) tavsiye ettiği haftada 150 dakikalık orta ila yoğun egzersiz düzeyine ulaşmadığını bildirdi.
OECD, WHO’nun tavsiyelerine kulak vermesi halinde 10 bin erken ölümün önüne geçileceğini, Avrupa Birliği vatandaşlarının ortalama yaşam süresinin iki ay artacağını belirtti.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı, düzenli hareketin bir kişinin zihni ve bedeni için yapabileceği en önemli şeylerden biri olduğunu söyledi.
Açıklamada, egzersizin diyabeti, bazı kanserleri ve diğer hastalıkları önleyebileceğini açıklandı.
Çalışma, insanların haftada 150 dakika yürümesi halinde 2050 yılına kadar 3,5 milyon depresyon vakasının ve 3,8 milyon kardiyovasküler hastalık vakasının önlenebileceğini ortaya koydu.
Çalışma aynı zamanda insanların sadece yüzde 40'ının düzenli olarak egzersiz yaptığını ve ülkeler arasında önemli farklılıklar olduğunu ortaya koydu. Finlandiya'daki yetişkinlerin üçte ikisi düzenli egzersiz yaparken, diğer ülkelerde bu oran 5'te 1'e düşüyor.
15 ila 24 yaş arası erkeklerin yaklaşık yüzde 73'ü, kadınların ise yüzde 58'ine kıyasla haftada en az bir kez egzersiz yaptığı kaydedildi.