Malatya İl Müftü Yardımcısı Bekiroğlu: Miraç'ta bize verilen en kıymetli hediye 5 vakit namazdır

Müslümanların 5 vakit namaza çok ehemmiyet göstermeleri gerektiğine dikkat çeken Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu, sadece kendimiz değil, aile fertlerine de namazın kıymetli ve değerli olduğunun benimsetilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 18.02.2023 00:20:07 / Güncelleme: 18.02.2023 00:36:50 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhissaletu vesellem) Mescid-i Haram'dan, Mescid-i Aksa'ya oradan da göğe yükseldiği gece olan Miraç Gecesi, Malatya’daki birçok camide huşu içerisinde idrak edildi.

Miraç Gecesi dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da Müslümanlar, kentteki camilere akın ederek, günahlarının affı ve dualarının kabulü için Cenab-ı Allah'a yalvardı.

Malatya İl Müftülüğü tarafından Kernek Karagözlüler Camii’nde düzenlenen programda Müslümanlar hep bir ağızdan salavat getirdi.

Program, Cami İmam Hatibi Necmettin Ceylan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ardında Cami Müezzin Kayyım Furkan Çubuk’un seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Gecenin önemine binaen bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu, Miraç Gecesinde Müslümanlara hediye edilen 5 vakit namaza ehemmiyet gösterilmesi ve aile fertlerine de namazın kıymetli ve değerli olduğunun benimsetilmesi gerektiğini söyledi.

“Müslümanlar olarak namaza çok ehemmiyet vermemiz lazım”

Miraç'la birlikte inen hediyelerden en önemlisinin 5 vakit namaz olduğunu kaydeden Bekiroğlu, “Müslümanlar olarak kendimiz, evlatlarımız, ailemiz ve bütün topluluğumuz için namaza gerekli ehemmiyeti vermemiz gerekiyor. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir Hadisi Şerifte; ‘Kim bir vakit namazı hiçbir mazereti yokken terk ederse, Rabbimizin onun üzerinde ki koruması kalkar' diyor. O nedenle Müslümanlar olarak namaza çok ehemmiyet vermemiz lazım. Peygamberimiz namazı 'Müminin Miracı olarak' nitelendiriyor. Bu nedenle biz sadece kendimizle yetinmeyip aile fertlerimize de namazın kıymetli ve değerli olduğunu benimsetmemiz lazım. Çünkü Namaz, bizim için en kıymetli emirdir.” ifadelerini kullandı.   

“Bu hayatta birtakım sorumluluklarımız ve zaaflarımız var”

Miraç Gecesinde bize verilen diğer bir hediyenin ise Bakara Suresinin son 2 ayeti olduğunu anımsatan Bekiroğlu, “Burada bize verilmek istenen mesaj sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı bize hatırlatıyor. Bu hayatta birtakım sorumluluklarımız ve zaaflarımız var. Aslında bunların hepsi bizim imtihanımız.” olduğunu söyledi.

“Allah'ın bizi imtihan ettiğinin şuurunda olarak hareket ettiğimiz zaman İnşallah Rabbimizin rahmetine kavuşuruz”

Bekiroğlu, “Allah'ın bizi imtihan ettiğinin şuurunda olarak hareket ettiğimiz zaman sorumluluğumuzu yerine getirdiğimiz zaman inşallah Rabbimizin rahmetine kavuşuruz. Rabbimizden Peygamber Efendimiz vasıtasıyla bize gönderilen hediye olan iman eden ve Tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceğidir. Bir takım hata ve kusurları da olsa Allah'tan af ve merhamet istediği sürece cennetlik olacağı ifade etmesidir. Cenab-ı Allah'ın cennetine koyduğu gruplar içerisinde ibadete düşkün olan, Allah'ın koyduğu kurallara azami dikkat eden ve gayret eden bir kitledir ki onları Kur'an-ı Kerim'de farklı farklı şekillerde Rabbimiz cennetlik olarak nitelendiriyor. Bir ikinci grupta vardır ki; hata ya da kusur işlemiştir ama Rabbine samimi bir şekilde dönüş yapmıştır. Allah Kur'an-ı Kerim'de cennetlik olarak nitelendiriyor. Hatalarımız olabilir. Kim hatasız olabilir ki? Birtakım kusurlarımız olabilir. Ama Allah'a döner ondan merhamet istersek O bağışlayandır ve merhamet edendir. O'nun merhameti her şeyi kuşatmıştır. Miraç vesilesiyle tıpkı Peygamberimize o hüzün yılında bir sevinç olduğu gibi İnşallah bu Miraç günü bizim acılarımızı hafifletir. Sıkıntılara karşı güç kuvvet almamıza yardım eder.” diye konuştu.

Program, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu’nun yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler