Afşin Elbistan Termik Santrali kısmen çalışmaya başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, depremden etkilenen Afşin Elbistan B Termik Santrali'nde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, pazartesiden itibaren ilk etapta bakım onarım ve teknik personel olmak üzere çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Ekleme: 17.02.2023 19:49:12 / Güncelleme: 17.02.2023 19:49:12 / Ekonomi
Destek için 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin bölgede ciddi hasara neden olduğunu dile getirerek, elektrik ve doğal gaz şebekeleriyle ilgili yürütülen çalışmaların özellikle yüksek basınç hatlarında ve yüksek gerilim hatlarında tamamlandığını belirtti.

Şehir içlerinde elektrik dağıtım şebekesine elektrik verme çalışmalarının devam ettiğini ve hasarlı bölgeler ile hasarlı binalar dışında da artık gelen talebi karşılayabilecek duruma gelindiğini söyleyen Dönmez, "Doğal gazda ise daha önce ifade ettiğim gibi önce şebekeleri test edeceğiz, gazlandıracağız. Ardından da her binaya, her bir daireye test işlemi uygulayarak gaz verme işlemini tamamlayacağız." diye konuştu.

Etiketler: