Bakanlıktan 'koruyucu aile modeli' açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede çocuklarla ilgili farklı bir koruyucu aile modelinin uygulanmadığını açıkladı.

Ekleme: 16.02.2023 19:35:58 / Güncelleme: 16.02.2023 19:56:38 / Güncel
Destek için 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, "Depremzede çocuklarla alakalı herhangi farklı bir koruyucu aile modeli uygulanmamaktadır. Öncelikle biz çocuklarımızın bu süreci en iyi şekilde atlatmaları için refakatsiz çocuklarımızı kurumlarımızda bakım altına alacağız." dedi.

Şahin, koruyucu aile olmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerektiğini vurguladı. Türkiye'de yaşıyor olma, 25-65 yaş arası en az ilkokul mezunu ve düzenli bir gelire sahip olma şartlarının bulunduğunu söyleyen Şahin, "Çocuklarımıza şefkat, hoşgörü ve sabırla yaklaşabilecek tüm bireyler koruyucu aile olabilirler." dedi.

Evlat edinmeyle, koruyucu aile arasındaki farkı da açıklayan Şahin, şöyle konuştu:
"Koruyucu ailelikte devletin bakım süreci devam ederken, bu süreç aileyle paylaşılmaktadır. Evlat edinmede ise hukuksal süreçler tamamlanarak velayet tamamen aileye geçmektedir. Koruyucu ailelikte evli ya da bekar olma şartı yok. Ama evlat edinmede evli olma şartı var. Burada bizim koruyucu ailelere yaptığımız ödemeler olmaktadır. Ama evlat edinme süreci tamamlandıktan sonra herhangi bir ödeme süreci olmamaktadır."

Etiketler: