Deprem bölgelerinden Adıyaman'a giyim yardımı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla etkilediği illerden olan Adıyaman'da yardım kuruluşları depremzedelere giyim yardımında bulundu.

Ekleme: 15.02.2023 17:20:03 / Güncelleme: 15.02.2023 17:20:03 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

10 gün önce meydana gelen ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ile Pazarcık ilçeleri başta olmak üzere on il ve ilçede hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetli depremlerin onuncu gününde de yardım çalışmaları Adıyaman'da da aralıksız bir şekilde sürüyor.

Demokrasi Parkında halkın hizmetine sunulan kıyafetler, depremin ilk günlerinden itibaren ihtiyaç sahipleri tarafında alınıyor.

"Annemle elbise almaya geldik"

Betül Rıdvan

Elbise ihtiyaçlarını karşılamak için buraya geldiklerini belirten Betül Rıdvan, "Evim yıkıldı. Ailem çadırda, orada kalıyoruz. 3 yaşında, 5 yaşında çocuklar da var. Evde 10 kız vardı. Babam da evdeydi. Deprem durunca dışarı çıktık. Şimdi de Nüfus'un orada kalıyoruz. Bize çadır vermediler, kendimiz yaptık. Biz de annemle buraya elbise almaya geldik. Bazı ihtiyaçlarımızı giderdik. Bu hayrı yapanlara çok teşekkür ediyorum. Ben her namaz kıldığımda onlara dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız için yardım istiyoruz"

Fatma Meari

Çocukları için yardım talebinde bulunan Fatma Meari, "Önce çok korktuk. Kıyamet olduğunu zannettik. Abim olmasaydı biz gerçekten ölecektik. Dolaplar üstümüze çöktü. Abim kapıyı açmasaydı ölecektik. Şu an evde 5 kişi kalıyoruz. Şu an çok küçük bir çadırda kalıyoruz. Çocuklarımız için yardım istiyoruz. İhtiyacımız olduğu için buraya geldik. Ne ihtiyacımız varsa buradan alacağız. Bu yardımı gönderenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

"Umut Kervanından ve diğer hayır sahiplerinden Allah razı olsun"

Hamza Coşkun

Bu hayrı yapanlara teşekkür eden Hamza Coşkun ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu depremi ilk defa yaşıyoruz. Allah razı olsun yardım gönderenlerden. Bizim ailede ölü yok ama akrabalarımızda var. Dayımın çocukları var, halamın çocukları var. Ailemizde toplam 7 kişi öldü. Evim büyük bir hasar gördü. Oturma izni vermişler ama gitmeye korkuyoruz. Şu an bahçede tek katlı bir evde kalıyoruz. Ailemi il dışına, diğer çocuklarımın yanına gönderdim. Bütün hayırseverlerden Allah razı olsun. Umut Kervanından ve diğer hayır sahiplerinden Allah razı olsun."

"Deprem olunca babam secdeye gitti"

Muhittin Kara

Deprem anında korktuklarını, babasının ise secdeye gittiğini aktaran Muhittin Kara, hayır sahipleri sayesinde kendilerini güvende hissettikleri belirterek şöyle konuştu:

"Deprem anında korkunç bir şey yaşadık. Deprem olunca babam secdeye gitti. Burada ağabeylerimiz sağ olsunlar ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Kıyafet olsun, yemek olsun her türlü ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Onlar sayesinde kendimizi güvende hissediyoruz. Elbiselerimiz, yiyeceğimiz var. Hepsine çok teşekkür ediyoruz."

"Benim isteğim milletimizin birbirinin kıymetini bilmesi"

Mahmut Dikmen

Böyle bir olayla ilk defa karşılaştığını, bütün Müslümanlara can sağlığı dilediğini belirten Mahmut Dikmen, "İlk defa böyle bir olayı görüyorum. Bütün Müslümanlara can sağlığı dilerim. Benim isteğim milletimizin birbirinin kıymetini bilmesi, böyle olayların bir daha olmamasıdır. Allah kimsenin başına vermesin. Hayır yapan bütün Müslümanlardan Allah razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler