Halk Eğitim Merkezi ve Meslek Liseleri deprem bölgesi için uyku tulumu üretiyor

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel yaptığı açıklamada; Bingöl'de bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Meslek Liselerinin yaptıkları üretimlerle depremden etkilenen vatandaşlara destek olduklarını söyledi.

Ekleme: 15.02.2023 14:50:03 / Güncelleme: 15.02.2023 14:50:03 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl il Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel yaptığı açıklamada, “Bingöl'de bulunan Halk Eğitim Merkezimiz ve Meslek Liselerimiz yaptıkları üretimlerle depremden etkilenen vatandaşlara destek oluyor. Halk Eğitim Merkezlerinde görevli idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler ürettikleri ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderiyor diyen Yücel, Halk Eğitim Merkezlerimiz ve Meslek Liselerimiz, depremin yaşandığı ilk andan itibaren birçok alanda üretime başladı.” dedi.

“Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan afetin ilk gününden itibaren okul ve kurumlarımızın atölyelerinde başlayan battaniye, soba, uyku tulumu, vb. üretimi usta öğretici, kursiyer ve halkımızın desteği ile devam ediyor.” diyen Yücel, “Kahramanmaraş Depremi'nin yaralarını sarmak için ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de vatandaşlar tek yürek olurken Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Genç Şehit Murat Yıldırım MTAL ve Merkez Halk Eğitimi Merkezi atölyelerinde usta öğreticilerimiz ve kursiyerler de depremzedeler için uyku tulumu üretmeye başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde gerçekleştirilen projede yer alan gönüllü kursiyerler, diktikleri uyku tulumları ile depremzede çocukların hem yüreğini hem bedenini ısıtıyor. Ağır kış şartları dolayısıyla çadırlarda kalan depremzede vatandaşlarımızın üşümemesi için uyku tulumu dikimine başlayan kursiyerler ve usta öğreticiler, atölyede adeta arı gibi çalışarak deprem bölgelerine ulaştırıyoruz.” İfadelerini kaydetti.

"Büyük bir özveri ile üretiyorlar"

Gönüllü öğretmenler, kursiyer ve usta öğreticilerin büyük bir özveri ile üretim yaptıklarını ifade eden Yücel, "Bakanlığımızın talimatları ve destekleriyle afet bölgesindeki vatandaşlarımızın üşümemesi için uyku tulumları diktik. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle üretmeye devam ediyorlar. Halk Eğitim Merkezlerimiz ve Meslek liselerimiz ile elimizi taşın altına koyduk ve tüm ülkede olduğu gibi Bingöl'de de bizler tek yürek olarak mücadelemizi, gayretlerimizi, çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyen Yücel, bu çalışmalarda görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. (İLKHA)