Doğanşehir Belediye Başkanı Zelyurt: Vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı çadır

Depremin ağır hasar oluşturduğu Malatya’nın Doğanşehir İlçe Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçenin geceleri eksi 20 dereceyi gördüğüne dikkat çekerek, vatandaşların en büyük ihtiyacının çadır olduğunu söyledi.

Ekleme: 14.02.2023 11:55:06 / Güncelleme: 14.02.2023 12:02:24 / Röportaj / Malatya Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri merkezli 2 büyük deprem, Malatya’nın kent merkezi yanı sıra Doğanşehir ilçesinde de ciddi can kaybı hasara neden oldu.

Doğanşehir ilçe Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçenin geceleri eksi 20 dereceyi gördüğüne dikkat çekerek, vatandaşların en büyük ihtiyacının çadır olduğunu ve salgın hastalıklara karşı bundan sonra ciddi anlamda hijyen malzemelerine ihtiyaçlarının olacağını kaydetti.

“Birinci depremde Erkenek ile Kurucuova, ikinci depremde ise Doğanşehir ilçe merkezi diğer mahallelerimizde ciddi hasar meydana geldi”

Bir günde 2 büyük depremi aynı yaşadıklarını anımsatan Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, “Deprem tarihinde böyle bir şey var mı? bilmiyorum. Meydana gelen depremlerden dolayı çok sayıda binamız yıkıldı. Ağır hasarlı binaların sayısı oldukça fazla, orta ve hafif hasarlı olmak üzere hemen hemen tüm binalarımız etkilendi. İlk belirlemelere göre 140 civarında vefatımız var. Vefat edenlerin ağırlıklı Erkenek ile Kurucuova mahalleleri ağırlıklı. İlçe merkezinde bu kadar hasar olmasına rağmen vefat sayısının az olması birinci depreminin etkisiyle dışarıda olmasından kaynaklanıyor. Bu tabi şükrettiğimiz sevindirici bir durum. Birinci depremde Erkenek ile Kurucuova, ikinci depremde ise Doğanşehir ilçe merkezi ağırlıklı olmak üzere diğer mahallelerimizde ciddi hasar meydana geldi.” diye dikkat çekti.

“Vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı çadır”

Zelyurt, “Bu millet, ali cenap bir millettir. Zenginiyle fakiriyle bu milletin yaralarını sarmak için seferber oldular. Aynı zamanda devletimizin desteği ve gayretleriyle şu an da gıda ihtiyacından tutun zaruri ihtiyaçlarımızın hepsi giderilmiş durumda. Tabi 13 milyon insanın etkilendiği bir deprem.  Dolayısıyla ülke genelinde çadır sıkıntısı var. İlçemizde de vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı çadır. Enkazlarımız kontrol altına alındı. Çadır kentlerimiz oluştu, konteynır kent kuruyoruz. Elektrik azar azar verilmeye başlandı. Su yer yer verilmeye başlandı. Tabi burada en büyük problemimiz doğa olayı. Havalar oldukça soğuk, geceleri eksi 20 dereceyi bulmaya başladık. Şimdiye kadar şubat ayında hiç görülmemiş bir soğuk havayla karşı karşıyayız. Don olayından etkisiyle suda işlem uzun sürüyor. Kış şartları bir yönde olumsuz yönde etkilerken belki de salgın hastalıkların yayılmasında önemli bir etkisi var. Bizim üzerinde durmamız gereken en önemli konu hijyen konusu! Hijyen konusunda çok dikkat etmemiz lazım. İlçe belediyesi olarak ciddi bir şekilde temizlik konusuna önem veriyoruz. Allah korusun bir salgın hastalık olursa, depremde kaybetmediklerimizi salgın hastalıkta kaybetmek istemiyoruz. Çadırda kalan vatandaşlarımızın aydınlatma ihtiyaçları da bulunmakta. Bundan sonra, iç odun kömür, iç çamaşır, ped gibi hijyen malzemelerine çok ihtiyacımız var ama temel gıda problemimiz kalmadı.” Dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler