Depremzedelerin tahliye ve barınma imkânlarına yönelik hatırlatma

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden ayrılmak isteyenlerin tahliyeleri ile barınma imkânlarından faydalanma yöntemlerini hatırlattı.

Ekleme: 14.02.2023 07:09:14 / Güncelleme: 14.02.2023 07:09:14 / Güncel
Destek için 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın tahliyesi ile bölgede kalmak isteyen vatandaşlarımızın barınma imkânlarından aşağıdaki şekillerde yararlanabilecektir.

AFAD aracılığıyla tahliye ve barınma talep eden depremzedelerin, 10 ildeki AFAD Tahliye Toplanma Alanlarına gitmesi gerekecektir.

Kara yolu, deniz yolu, demir yolu ve hava yolu ile yapılacak tahliyeler ve konaklamalar ücretsiz olacak ve illerin kapasitesine göre yönlendirme yapılacaktır.

Kendi imkânıyla tahliye olacakların ve AFAD aracılığıyla barınma talep edenlerin de yine bölgedeki AFAD Tahliye Toplanma Alanlarına giderek taleplerini bildirmeleri gerekecek. Bu kişiler de yine illerin kapasiteleri dikkate alınarak yönlendirilecek ve konaklama ihtiyacı ücretsiz karşılanacaktır.

Belge talep edilmeyecek

Tahliye Toplanma Alanlarına başvuru esnasında "afetzedelerin durumunu gösterir" belge talep edilmeyecek, başvuru sonrasında AFAD tarafından herhangi bir belge veya kart düzenlenmeyecektir.

AFAD'a bildirim yapmadan kendi imkânıyla tahliye olup barınma talep edenlerin, gittikleri ildeki valiliğe başvurmaları gerekecek. Burada da depremzedelerden herhangi bir belge istenmeyecektir.

Deprem bölgelerinden kendi imkânlarıyla veya AFAD koordinasyonunda tahliye olanların depremden kaynaklı herhangi bir hak kaybı söz konusu olmayacaktır."

(İLKHA)