HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığından yardım kuruluşlarına ziyaret

Kahramanmaraş merkezli depremde özverili çalışan yardım kuruluşlarını ziyaret eden HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, yürütülen yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ekleme: 13.02.2023 23:30:06 / Güncelleme: 13.02.2023 23:30:06 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremin 8’nci gününde de çalışmalar sürdürülüyor.

Depremin ilk anından itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Bitlis’te de yardım seferberliği başlatıldı.

Valilik, belediyeler, kaymakamlıklar, STK ve vatandaşlar, adeta deprem bölgelerine nakdi ve ayni yardım ulaştırmak için canhıraş çalıştılar.

Çalışmalar neticesinde yaklaşık 40 tır yardım gönderildi. Canla başla çalışan yardım kuruluşlarını ziyaret eden Karakaya, depremin yaralarının hep birlikte saracaklarının mesajını vererek, yardım kuruluşlarına teşekkür etti.

Karakaya; İHH, AGD, Memur-Sen, Medeniyet Platformu, Umut Kervanı, Yetimler Vakfı’nı ziyaret etti.

Karakaya, “Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki büyük depremle sarsıldık. 10 ilimiz ciddi anlamda etkilendi. Büyük bir tahribat oluştu. Binlerce insanımız vefat etti, on binlercesi yaralandı. Depremin 8. gününde de enkaz altında mucizeler yaşandı. Bütün ekipler enkaz altından bir vatandaşı canlı çıkarmak için canla başla mücadele ediyorlar. Sahada çalışan bütün ekipleri tebrik ediyorum.” dedi.

Depremin ilk gününden itibaren kentte bir seferberlik başlatıldığının altını çizen Karakaya, “İlimizde ister STK olsun ister kamu kurumları olsun ister vatandaşlarımız olsun, özverili bir şekilde çalıştılar. Halkımız başlatılan seferberliğe yoğun bir teveccüh gösterdi. Yardım kuruluşlarımız insan üstü bir çalışma yürüttüler. Tırlarca yardım depremden etkilenen bölgelere gönderildi. Bu vesileyle yardım kuruluşlarımızı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık. Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için ‘Gün Dayanışma, birleşme, kaynaşma, yardımlaşma günüdür’ şiarıyla sahada çalışan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)