Ukrayna'dan Rusya'ya "nükleer" yaptırım kararı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın nükleer sektörüne karşı yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.

Ekleme: 13.02.2023 00:25:03 / Güncelleme: 13.02.2023 00:25:03 / Dünya
Destek için 

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşı kapsamındaki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, Rusya'nın ülkesine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü kaydederek, bugün Rusya’nın nükleer sektörüne karşı bir diğer yaptırım adımını attıklarını duyurdu.

Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin (NSDC ) Rusya'nın nükleer endüstrisine yönelik yaptırım kararının yürürlüğe girmesi için bugün ilgili kararnameyi imzaladığını ifade etti.

Rusya'ya yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini belirten Zelenskiy, "Kararnameyi imzalayarak NSDC'nin Rus nükleer şirketi için çalışan 200 kişiye yönelik yaptırım kararını yürürlüğe koydum. Rus nükleer endüstrisine yönelik yaptırımları, savaş nedeniyle Rusya'ya yönelik küresel yaptırımların bir parçası haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Zelenskiy, Rus nükleer endüstrisinin dünyanın ilgili sistemlerinden izole edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu, Zaporijya nükleer santralimize el koyma ve yasa dışı eylemlere katılanlar için da geçerlidir. Rusya'nın dünyaya yaptığı radyasyon şantajı cezalandırılmalıdır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)