Bakan Akar TCG Sancaktar gemisinde incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile depremde yaralananlar için hastane hizmeti vermeye başlayan TCG Sancaktar gemisinde tedavi gören vatandaşları ziyaret etti.

Ekleme: 12.02.2023 13:20:03 / Güncelleme: 12.02.2023 13:20:03 / Güncel
Destek için 

İzmir Foça'dan iş makinelerini İskenderun'a taşıdıktan sonra bölgede kalan TSK'nın en büyük çıkarma gemileri TCG BAYRAKTAR ve TCG SANCAKTAR, sağlık hizmeti vermeyi sürdürüyor.

Millî Savunma Bakanı Akar da beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile hastane olarak hizmet veren gemide incelemelerde bulundu, tedavi gören vatandaşları ziyaret etti.

TCG SANCAKTAR'da Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Yalçın Payal'dan çalışmalara ilişkin brifing alan Bakan Akar, daha sonra beraberindeki Komutanlarla yaralıları ziyaret etti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Akar, sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Depremin ardından yardım ve kurtarma ekipleri ile malzemelerinin bölgeye naklinin önemine vurgu yapan Bakan Akar, TSK'nın karadan 67 uçak ve 57 helikopter ile denizden de 24 gemi ve 5 helikopter ile aktif şekilde faaliyetlere katıldığını vurguladı. (İLKHA)