Tandırlar bu defa depremzedeler için yandı

Milyonlarca insanın etkilendiği deprem bölgesinde yaşanan mağduriyetleri bir nebze olsa azaltmak için evlerinden sıcak ekmek pişiren köylüler afet bölgesine gönderdiler.

Ekleme: 12.02.2023 10:50:05 / Güncelleme: 12.02.2023 10:50:05 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Ağrı'da da yardım çalışmaları devam ediyor.

Ağrı merkeze bağlı Yukarı Ağadeve (Ağadeva Jorê) köyünde yaşayan vatandaşlar afet bölgesinde etkilenen depremzedelere sıcak tandır ekmeği pişirdiler. Yaklaşık 40 evde binlerce sıcak tandır ekmeği pişirilerek afet bölgesine gönderildi.

Dualar eşliğinde pişirilip gönderilen ekmeklerle birlikte, ailelerine yardım eden çocuklar afetten etkilenen kardeşlerine yazdıkları notları da ekmeklerin arasına koyarak yolladılar.

Afetten etkilenen vatandaşlar için tandır ekmeği pişiren ……. "Depremzedeler için ekmek pişiriyoruz, onlar için çok üzülüyoruz. Allah yardımcıları olur inşallah. Oradaki kardeşlerimiz için bol bol dua ediyoruz, Allah onları da bizleri de korusun inşallah, yardımcıları olsun." dedi.

Anneleri ekmek pişirirken çocuklarda yardım etti. Annelerine yardım eden çocuklar deprem altında kalan herkes için dua ettiklerini söyledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler