Bir TIR doldurabilir miyim diye yardım kampanyası başlattı, 100 kanteyner toplandı

ABD'nin dört bir yanından Türkiye'deki depremzedelere yardım gönderilmeye devam edilirken New Jersey ve New York'ta yaşayan Türkiyeliler, kapılarını yardımlara açan ve Türkiye'den Eyüp Ulu adlı şahısa ait olduğu bildirilen nakliyat şirketine akın etti.

Ekleme: 12.02.2023 01:33:12 / Güncelleme: 12.02.2023 01:33:12 / Dünya
Destek için 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelere yurtdışından yapılan yardımlar hız kesmeden devam ediyor.

ABD'de faaliyet gösteren Portx nakliyat şirketinin sahibi Eyüp Ulu, Facebook hesabından depremzedelere yapılan yardımları Türkiye'ye ulaştırma konusunda yardımcı olacağını duyurmasının ardından şirketin New Jersey'deki TIR parkı kısa süre içerisinde bir yardım toplama merkezine dönüştü.

Anadolu Ajansına konuşan Ulu, "Gece sosyal medyaya bir post koydum. 'İnsanlar yardım etmek istiyorlarsa eşyalarını getirsinler buradan Konsolosluğumuz aracılığıyla Türkiye'ye götürürüz.' diye. Tabii aklımızdan geçen dört beş palet bir şey toplarız diye düşünüyordum. Hiç böyle bir şey beklemiyordum." dedi.

Paylaşımı yaptığı gün öğle olmadan büyük bir sürprizle karşılaştıklarını, insanların akın akın yardım malzemesi getirmeye başladığını dile getiren Ulu, "Bir hafta içinde buradan 100 konteynır yükleyeceğiz. Türk Hava Yolları, uçaklarını açtı bizim için. Acil ihtiyaçları buradan göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Ulu, sadece bölgeden değil aynı zamanda ABD'nin her yerinden ve Kanada'dan kargo ile TIR parkına yardım aktığını kaydetti.