Bakan Akar: 54 yaralımızla birlikte 78 ulaşılamayan silah arkadaşımız var

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Şu ana kadar bölgede görev yapan arkadaşlarımızdan 4’ü şehit oldu, 45’i hayatını kaybetti. 54 yaralımızla birlikte 78 ulaşılamayan silah ve mesai arkadaşlarımız var.” diye konuştu.

Ekleme: 11.02.2023 14:09:14 / Güncelleme: 11.02.2023 14:09:14 / Güncel
Destek için 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Millî Savunma Bakanlığınca deprem bölgesine arama-kurtarma ekibi ve malzeme götürmek için kurulan “Hava Yardım Köprüsü”nde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

“Türk Silahlı Kuvvetleri 25 bin 67 personeli ile fiilen deprem bölgesinde görev yapmakta” diyen Bakan Akar, bunların dışında tüm Millî Savunma Bakanlığının teyakkuz hâlinde olduğunu ve diğer personelinin de bir şekilde bu çalışmalara katkı sağladığını aktardı.

Millî Savunma Bakanlığının tüm imkânlarının seferber edildiğini dile getiren Bakan Akar, “Şu ana kadar bölgede görev yapan arkadaşlarımızdan 4’ü şehit oldu, 45’i hayatını kaybetti. 54 yaralımızla birlikte 78 ulaşılamayan silah ve mesai arkadaşlarımız var.” diye konuştu.

AFAD ve valiliklerle koordineli olarak arama, kurtarma ve yaşam destek faaliyetleri kapsamında yapılan taleplerin karşılandığını dile getiren Bakan Akar, “Şu anda 39 komando taburu, 28 arama- kurtarma timi, istihkâm savaş taburları ile deniz istihkâm arama kurtarma timleri ile Hava Kuvvetlerimizin arama kurtarma timleri sahada. İlaveten ilk kez fabrikalarımızdan 580 teknik personel ve işçimiz de sahada.” dedi. (İLKHA)