Bitlis’te bir vatandaş umre için biriktirdiği parasını depremzedelere gönderdi

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan depremin yaralarının sarılması için başlatılan seferberlik kampanyasına duygulandıran bağışlar yapılıyor.

Ekleme: 10.02.2023 21:45:07 / Güncelleme: 10.02.2023 21:45:07 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Türkiye’yi yasa boğan depremin beşinci gününe girildi. Binlerce insan hayatını kaybederken, on binlercesi yaralandı.

Enkaz altında bulunan ve henüz ulaşılamayan vatandaşların sayısı ise bilinmiyor. Tüm ekiplerle arama-kurtarma çalışması yapılırken, yardım kuruluşları da deprem bölgelerinde, depremzedelerin yaralarını sarıyor.

Vatandaşlar yardım kuruluşlarına gıda, giyim, ısınma, nakdi yardımları ulaştırmaya çalışırken, bazı vatandaşların yaptığı bağışlar ise hem duygulandırıyor hem de takdir topluyor.

Bitlis merkezde bulunan Sabri Yalı adlı vatandaş, umre için biriktirdiği parasını depremzedelere gönderilmesi için yetkililere teslim etti.

Yalı, “Depremdeki görüntüler yüreğimizi yaktı. Buna duyarsız kalamazdık. Umre için biriktirdiğim yaklaşık 32 bin TL parayı cami imam hatibine teslim ettim. Rabbim nasip ederse inşallah ileriki zamanlarda yine birikim yapıp umreye gideceğim. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

 Kurubulak Camii İmam Hatibi Sabrullah Baysan ise, “Camimizin daimî müdavimlerinden olan Sabri Yalı ağabeyimiz, umreye gitmek için bir miktar para toplamıştı. Depremin yaşanmasıyla birlikte bizimle iletişime geçti. Neler yapabileceğini sordu. Bizlerde nakdi ve ayni yardımda bulunabileceğini söyledik. Umre için biriktirdiği parasını getirip teslim etti. Bunu Diyanet vakfımıza, AFAD müdürlüğümüze havale gerçekleştirdik. Bir kısmıyla battaniye, gıda, eldiven, çorap alarak Bitlis İl Müftülüğümüzün organizasyonu içerisinde tırlara yükleyip deprem bölgesine gönderdik. Allah kendisinden razı olsun. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” diye konuştu. (İLKHA)