Depremde hayatını kaybeden Filistinli sayısı 72'ye yükseldi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 yıkıcı depremden sonra hayatını kaybeden Filistinli sayısı 72'ye yükseldi.

Ekleme: 09.02.2023 12:05:06 / Güncelleme: 09.02.2023 12:05:45 / Dünya
Destek için 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem çevre illeri etkileyerek yaklaşık 12 bin kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuş, bu depremden komşu ülke Suriye'de etkilenmiş ve yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye'deki bazı kuruluşlar gerek arama kurtarma gerekse lojistik destek sağlama çalışmalarında bulunurken Filistin ve bazı ülkelerden de insani yardım kuruluşları depremzedelere yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Ülkelerinde devam eden işgal sebebiyle mülteci kampında veya Türkiye'de bulunan bazı Filistinliler de depreme yakalanmış ve özellikle kamplarda kalanlar kötü etkilenmişti.

Depremde hayatın kaybeden Filistinlilerden 52'si Suriye'de bulunan Filistin mülteci kamplarında, 20 kişi ise Türkiye'de ikamet eden Filistinli olduğu belirtildi.

Mülteci kamplarında yapılan çalışmalarda Er-Remel mülteci kampında hayatını kaybedenlerin çoğunun Rinnu ailesinde olduğu, enkaz altından çıkarılamamış başka insanların da bulunduğu kaydedildi. (İLKHA)