Ağrı’da tırlar afet bölgesine doğru yola çıktı

Kahramanmaraş ve 10 ili etkileyen depremin ardından Ağrı merkez ve ilçelerinde başlatılan yardım kampanyası ile toplanan malzemeler 8 tır ile 1 kamyon yola çıktı.

Ekleme: 08.02.2023 01:45:06 / Güncelleme: 08.02.2023 01:54:33 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzedelere ulaştırılmak üzere Ağrı Valiliği öncülüğünde, STK'ların desteği ile kent genelinde yardım kampanyası başlatıldı.

Başlatılan yardım kampanyası ile toplanan kıyafetler, gıda, su, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri, Afet Acil Sosyal Yardım (ASYA) Ayni Bağış Deposu, Kızılay Ağrı Şubesi, Ağrı Belediye Başkanlığı Hizmet Binası'nda toplandı.

Toplanan yardım malzemeleri, 8 tır ve 1 kamyona yüklenerek deprem bölgelerine gönderildi.

Ağrılı vatandaşların yardım çağrısını duyar duymaz harekete geçtiklerini ve 9 dolu aracın Ağrı’dan yola çıktığını söyleyen Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı olarak ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını dile getirerek hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Yürütülen çalışmalar ile ilgili konuşan Vali Varol, "Çok büyük bir afetle ülkemiz sarsıldı. 10 şehrimizi etkileyen çok büyük bir deprem felaketi yaşandı. Ağrı olarak depremin ilk anından itibaren durumu yakinen takip ediyoruz. Olayın ardından ilk etapta sağlık ekiplerimiz ve teknik ekiplerden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grubu ambulanslarımız ve UMKE ekiplerimizle deprem bölgesine gönderdik. Dün iş makinaları sevkiyatına başladık. Bölgeye bu kapsamda şu ana kadar 28 kamyon ve iş makinesi sevk ettik. Bunların 9 tanesi ekskavatör, 1 vinç ve çeşitli boylarda iş makinesi ile kamyon. Tabi bunu yaparken bunları AFAD’ın koordinasyonunda sistematik bir şekilde yapıyoruz. Yani deprem bölgesinde hangi noktada ihtiyaç varsa oraya yönlendiriliyoruz. Yine hemen ardından yaklaşık 180 kişilik bir sağlık ekibimiz bölgeye gitti. Bunun yanında yaklaşık 100 kişilik çeşitli kurumlarımızdan ekip gönderildi. Ayrıca Milli Eğitim camiamızdan 300 kişilik bir gönüllü ekimiz gönderilecek. Şu an hazırlıklarını geçekleştiriyorlar. Ayrıca özel sektörden firmalarımız bizlere çok destek oluyorlar. Bu süreçte aynı zamanda vatandaşlarımızın da yaşamsal ihtiyaçlar noktasında çok büyük bir desteği var." ifadelerini kullandı.

Vali Varol, "Kampanyamız kapsamında merkezde 4 tane alım noktamız var. Bu noktalar belediye binamız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Eski taş fabrikası ana depomuz ve Kızılay Şubemiz. Bu noktalarda koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bu noktalardan herhangi birine vatandaşlarımız yardımlarını ulaştırıyorlar. Aynı zamanda merkez haricinde ilçelerimizde de kaymakamlarımızın koordinasyonunda faaliyetler sürüyor. Burada ben özellikle Ağrılı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu kampanyayı başlattığımızdan itibaren iki günde toplam 9 tane dolu aracı bölgeye gönderdik. Vatandaşımızın halen yoğun ilgisi devam ediyor. Bu sayımız hızla artarak devam ediyor." dedi.

Hayırseverlerin ulaştırdıkları yardımlar hakkında bilgi veren Ağrı Umut Kervanı Derneği Başkanı Arif Yılmaz, "Ağrı Umut Kervanı Derneği olarak malumunuz Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından yardım seferberliği başlattık. Çok ciddi bir ilgi var, halk çok duyarlı. Bu çok büyük bir imtihan, belki oradaki kardeşlerimizin imtihanıydı, bizlerde buradan imtihanımızı veriyoruz. Bu imtihanı verebilmek bizlere aittir. Topladığımız yardımlar birazdan yola çıkacak, ulaştırdıkları yardımlardan ötürü hayırseverlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Sadakataşı Derneği Ağrı Temsilcisi Yüksel Aslan ise şunları söyledi:

"Sadakataşı Derneği olarak deprem bölgesindeki kardeşlerimizin acil ihtiyaçları olarak erzak, gıda, battaniye ihtiyaçlarının hazırlığını yaptık. arkamda görmüş olduğunuz bir yardımı inşallah yükleme işlemi bitmek üzere. Birazdan Gaziantep ilimize yolcu edeceğiz. Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun, çalışmalarımız devam ediyor, desteklerinizi bekliyoruz." (İLKHA)

İlgili Galeriler